Grillimakkara kruunaa pastorin juhannuksen Perkkaalla
Aija Pöyri häärii juhannusaattona grillimestarina Perkkaan kappelilla. Kuva: Katri Saarela

Aija Pöyri häärii juhannusaattona grillimestarina Perkkaan kappelilla. Kuva: Katri Saarela

Grillimakkara kruunaa pastorin juhannuksen Perkkaalla

Pastori Aija Pöyrin mielestä juhannus on sykähdyttävä, valoisa juhla. Hän pitää myös siihen liittyvästä kaihosta, kaipuusta ja lämmöstä.

https://www.youtube.com/watch?v=ABQC2HDIrjYKehä ykkösen kainalossa, Leppävaarassa sijaitseva Perkkaan kappeli tarjoaa juhannusaattona viehättävät puitteet urbaanille kesäjuhlalle. Leppoisassa juhannusjuhlassa grillimestarina häärii pastori Aija Pöyri.

– Tarjolla on omakustannehintaan makkaraa ja muuta pikkupurtavaa. Ohjelmassa on kesäisiä yhteislauluja ja kansanmusiikkia. Luvassa on niin ikään tikanheittokisa, pomppulinna lapsille ja muuta mukavaa kisailua. Jossain vaiheessa tanssitaan heprealaisia tansseja Joel Yliluoman opastuksella, koko juhannuksen töissä oleva Aija Pöyri kertoo.

 

Joskus kannattaa tarttua ohikiitävään hetkeen.

 

Juhannusta on Perkkaalla juhlittu kymmenisen vuotta.

– Se on osa Leppävaaran seurakunnan kesäperinnettä. Säästä riippuen juhla kerää paikalle 200–250 osallistujaa. Juhlaan on helppo tulla, sillä ennakkoilmoittautumista ei ole.

Aija Pöyrin mielestä hyvä juhannustunnelma ei synny pakottamalla, vaan kiireettömyyteen luottaen.

– Suunnitelmat kannattaa tehdä lyijykynällä. Joskus kannattaa tarttua ohikiitävään hetkeen, hän toteaa hieman arvoituksellisesti.

Juhannuksena Aija Pöyri eli @aijjaa aikoo notkua myös jokapäiväiseen tapaansa Twitterissä.


 

Pastori Aija Pöyrin mielestä juhannus on sykähdyttävä, valoisa juhla. Hän myös pitää siihen liittyvästä kaihosta, kaipuusta ja lämmöstä. Kuva: Katri Saarela.

– Juttelen siellä tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Aion myös ihastella muiden tunnelmallisia juhannuskuvia. Twiiteissä on niin ikään läsnä ihmisen tunteet laidasta laitaan.

Aija Pöyri viihtyy juhannuksena hyvin kaupungissa. Mökille tai maalle hänellä ei ole sen ihmeenpää hinkua. Juhannus on hänen mielestään kivaa aikaa olla töissä.

– Urbaanissa miljöössä voi jussina kokea viehättävää rauhaa. Tärkeintä juhannuksena on silti saada grillimakkaraa, hän nauraa.

 

Jaa tämä artikkeli: