null Hallitus leikkaa lisää kehitysyhteistyöstä

Kirkon Ulkomaanapu auttoi muun muassa maanjäristyksen runnomassa Katmandussa viime vuonna. Kuva: ACT/Christian Aid/Yeeshu Shukla

Kirkon Ulkomaanapu auttoi muun muassa maanjäristyksen runnomassa Katmandussa viime vuonna. Kuva: ACT/Christian Aid/Yeeshu Shukla

Ajankohtaista

Hallitus leikkaa lisää kehitysyhteistyöstä

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hembergin mielestä hallituksen politiikka on lyhytnäköistä.

Kehitysyhteistyöstä otetaan entisten leikkausten lisäksi vielä 25 miljoonaa euroa vuodesta 2018 lähtien. Kehitysyhteistyöstä leikattiin jo aiemmin leikkauskohteista suhteellisesti eniten.

– On valitettavaa, että hallitus on päättänyt leikata lisää kehitysyhteistyöstä. Maailmassa on nyt enemmän ja vaikeampia humanitaarisia kriisejä kuin koskaan aiemmin. Hätä lähtömaissa ja pakolaisleireillä on suuri. Tilanteen ratkaiseminen vaatii välitöntä reagointia, sitoutumista pitkäjänteiseen työhön ja tukeen. Tässä suhteessa hallituksen politiikka on erittäin lyhytnäköistä, sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Kehitysyhteistyömäärärahat ovat tämän myötä kehyskaudella keskimäärin 0,39 prosenttia suhteessa bruttokansantuloon. Hallitusohjelmaan kirjattu tavoite kehitysyhteisvarojen kasvattamisesta 0,7 prosenttiin karkaa yhä kauemmas.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.