null Hedelmistään puu tunnetaan

Puheenvuorot

Hedelmistään puu tunnetaan

Kommentti Rikard Vonlaufenin kirjoitukseen (Esse 8/16.4.). Aivan tahallanneko te tällaisen mielettömän väitteen esitätte vai ettekö ollenkaan seuraa medioita?

Väite on vastoin kaikkia tosiasioita. Väitteenne on, että islaminuskoiset ovat tunnetusti suvaitsevaisempia muita uskontoja kohtaan kuin me kristityt.

Asiahan on juuri päinvastoin, eikä tekstinne pidä yhtä faktojen kanssa. Piinaako maailmaa kristillinen terrorismi ja sen järjestöt, kun olette niin tietäväinen? Toimittaessa raamatulliselta pohjalta tällaista ilmiötä ei ole.

Se, missä kristilliset järjestöt ovat kunnostautuneet maailmanlaajuisesti, ei ole terrorismi, vaan kaikkinainen laupeudentyö ja auttaminen.

Koko länsimainen demokratia, joka perustuu kristilliseen arvomaailmaan, kunnioittaa kaikkien ihmisoikeuksia sekä huolehtii köyhistä, sairaista ja vammaisista.

Harvassa kuitenkin ovat ne maat tai maanosat, joita ei fundamentti islamilainen terrorismi koskisi. Tämähän on jokaisen tiedossa, paitsi näköjään Vonlaufenin. Tämän uskonnon fundamenttiharjoittajat jättävät jälkeensä lukemattoman määrän uhreja sekä poltettuja kirkkoja ja synagogia 2000-luvullakin. Tämän mahdollistaa se, että heidän pyhiä oppejaan 600-luvulta tulkitaan 2000-luvulla.

Ongelmana on jihadiin kehottaminen. Sen hedelmänä on kaikki edellä mainittu ja sota muita uskontokuntia vastaan. Kun keskustellaan näin vakavista asioista, onko liikaa pyydetty, että pysyttäisiin tosiasioissa?

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.