null Helsingin historia elävästi esiin

Helsingin historia elävästi esiin

Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuosi innoitti Heikki Laukkasen toivomaan, että asukkaat saisivat enemmän tietoa oman historiansa varhaisemmastakin ajasta (K&k 20.6.). Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. 462-vuotiaan kaupunkimme syntysijat Vanhankaupungin alueella ansaitsevat huomiota. Juurien tunteminen vahvistaa identiteettiä ja lisää hyvinvointia.

Vanhakaupunki ja Arabianranta ovat myös Metropolia-ammattikorkeakoulun kulttuurialan kotikaupunginosat. Niiden aluekehitykseen haluamme vaikuttaa aktiivisesti soveltavan taiteen keinoin. Hyvä yhteistyö alueen asukkaiden, yritysten, yhteisöjen ja Helsingin kaupungin kanssa ovat tuottaneet menneestä kiinnostuneiden nautittavaksi uusia tuotteita, elämyksiä ja palveluita.

Opiskelijoidemme draamakierrokset Kustaanpolku ja Kustaan perilliset ovat elävöittäneet kaupungin syntyaikoja 1550-luvulla. Uudempaan historiaan ja tarinoihin johdattaa Matkalla Arabiaan, sukellus Arabian tehtaan uumeniin.

Tiedonnälkäisille on digitaalinen Vanhakaupunki - Helsingin kehto. Tämä yhdessä Helsingin kaupunginmuseon kanssa laatimamme sivusto vie värikkääseen menneisyyteen ja nykypäivään karttojen, kuvien ja tekstien avulla. Omatoimisille matkailijoille sopii parin kilometrin mittainen Kulttuurikävely Arabianrannassa kartan ja esitteen johdolla. Älypuhelimen haltijat löytävät alueen kulttuurikohteiden äärelle maksuttoman mobiilipalvelun opastamana.

Viime syksyn Hartausvaelluksessa liikuttiin alueen kauniissa maisemissa ja 1500-luvun musiikin tunnelmissa. Vaellus päättyi kaupungin ensimmäisen kirkon rauniolle ekumeeniseen hartaushetkeen, josta haluamme lämpimästi kiittää Paavalin seurakuntaa sekä seurakuntayhtymän oppilaitospappia. Kulttuuri rikastaa historiaa ja taipuu moneksi.

Seija Mikkola

Metropolian kulttuuriala

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.