null Helsingin seurakunnat palkkaavat yli 500 kesätyöntekijää

Helsingin seurakunnat palkkaavat yli 500 kesätyöntekijää

Helsingin seurakunnat tarjoavat tänä kesänä töitä 520–540 opiskelijalle, koululaiselle ja muulle kesäansioita tarvitsevalle.

Suurin työllistäjä ovat aikaisempien vuosien malliin hautausmaat, joiden kesäisiä haravointi-, istutus-, kastelu- ja muita puutarhatöitä ei puutarha-alueiden laajuuden vuoksi voida mitenkään tehdä vakinaisten työntekijöiden voimin. Hautausmailla uurastaa tulevana kesänä erimittaisina jaksoina 450 kesätyöntekijää.

Rippikoulutyö on seurakuntien toiseksi suurin kesätyöllistäjä, ja seurakunnat palkkaavatkin kesäksi pääasiassa leirityöhön joitakin kymmeniä teologian opiskelijoita ja nuorisotyönohjaajaopiskelijoita. Myös kesävahtimestareiksi ja kirkkoherranvirastojen kesälomittajiksi palkataan muutamia nuoria.

Tuomiokirkkoseurakunta palkkaa tänä kesänä ensimmäiset kolme turistityöntekijää hoitamaan toimintansa aloittavaa Tapuli-matkamuistomyymälää ja infopistettä. Myymälä avataan helatorstaina ja se toimii kesän ajan Tuomiokirkon tapulissa, Senaatintorilta katsottuna vasemmanpuoleisessa tornirakennuksessa eli paviljongissa.

Mustasaaren toimintakeskuksessa Seurasaaren selällä vierailee kesäisin satoja ihmisiä nauttimassa kesästä maaseutuoloissa, lyhyen venematkan päässä Taivallahdesta. Saari on erityisesti lapsiperheiden suosikki. Mustasaaressa työskentelee tänä kesänä 25 nuorta. Osalta kesätyöntekijöitä vaaditaan ruuanlaittotyössä tarvittavaa koulutusta ja muun muassa hygieniapassin suorittamista, osa taas tekee kanttiini-, puutarha- ja siivoustyötä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.