null Helsingin seurakunnilta 40 000 pakolaisten auttamiseksi

Pitkä tie. Äiti taivaltaa lastensa kanssa kohti Serbian ja Unkarin rajaa. Kuva: AP/Lehtikuva

Pitkä tie. Äiti taivaltaa lastensa kanssa kohti Serbian ja Unkarin rajaa. Kuva: AP/Lehtikuva

Helsingin seurakunnilta 40 000 pakolaisten auttamiseksi

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat nyt antaneet katastrofiapuun yhteensä lähes 100 000 euroa.

Helsingin seurakunnat antavat Kirkon Ulkomaanavulle 40 000 rahaa pakolaisten auttamiseksi Kaakkois-Euroopassa. Näin päätti Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto eilen. Espoon ja Vantaan seurakunnat päättivät aiemmin tällä viikolla tuestaan Kirkon Ulkomaanavulle.

Tänä vuonna jo yli 300 000 pakolaista on tehnyt hengenvaarallisen matkan Välimeren yli. Kirkon Ulkomaanapu auttaa Eurooppaan paenneita ihmisiä Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa yhteistyössä kolmen paikallisen kumppanijärjestön kanssa. Pakolaiset tarvitsevat nyt puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, käymälöitä, suihkuja, vuodevaatteita, huopia sekä talvivaatteita. Lisäksi tarjotaan psykososiaalista tukea.

Helsingin seurakunnat käyttävät tänä vuonna lähes kolme miljoonaa euroa lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun. Summasta noin 30 prosenttia varataan kohdennettuihin avustuksiin, esimerkiksi katastrofiapuun. Avustuseurojen määrä pysyy samana myös vuonna 2016 kiristyvästä taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Kirkon Ulkomaanapu on yksi kolmesta yhteistyökumppanista, joiden kautta Helsingin seurakunnan kanavoivat kansainvälisen tukensa.

Helsingin seurakunnat ovat antaneet myös tilojaan turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen vastaanottokeskusten täytyttyä. Tällä hetkellä pakolaisia on majoitettu Mikael Agricolan kirkolle. Hätämajoitus on avattu myös  Lauttasaaressa tänään  ja Munkkiniemessä.

Nyt tarvitaan vapaaehtoisten apua esimerkiksi ruuanjakeluun. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset osoitteessa www.vapaaehtoistyö.fi/helsinki.

Jaa tämä artikkeli: