null Helsingin seurakuntavaaleissa ehdolla myös julkkiksia

Helsingin seurakuntavaaleissa ehdolla myös julkkiksia

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina.

Syksyn seurakuntavaalien tunnetuimmat ehdokkaat löytyvät Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta: ehdolle ovat asettuneet esimerkiksi muusikot Petri Laaksonen ja Kari Peitsamo, Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi ja entinen puheenjohtaja Jorma Hentilä. Paavalin seurakunnasta pyrkivät lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, erityisavustaja Tarja Kantola ja Vihreiden nuorten pj. Maria Ohisalo. Pakilasta mukana on näyttelijä Sara Paavolainen, Kalliosta pastori Kai Sadinmaa, Roihuvuoresta oopperalaulaja Ville Salonen ja Oulunkylästä kolumnisti ja esseisti Jukka Relander.

Ehdokkaita asetettiin Helsingissä yhteiseen kirkkovaltuustoon hieman enemmän kuin edellisissä vaaleissa syksyllä 2010. Yhteisen kirkkovaltuuston vaalissa suomenkielisissä seurakunnissa valitsijayhdistyksiä on tänä vuonna 56, 60 vuonna 2010. Ehdokkaita yhteisen kirkkovaltuuston listoilla on nyt yhteensä 423, edellisissä vaaleissa 411.

Helsingissä on 18 suomenkielistä ja 3 ruotsinkielistä seurakuntaa. Yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan yhteensä 91 jäsentä, suomenkielisistä seurakunnista 84, ruotsinkielisistä 7. Lisäksi jokaiselle seurakunnalle valitaan seurakuntaneuvosto.

Seurakuntaneuvostoihin pyrkivien ehdokkaiden määrä laski kuitenkin hieman. Ehdokkaita suomenkielisiin seurakuntaneuvostoihin on 594, edellisissä vaaleissa 668. Niihin valitsijayhdistyksiä on kaikkiaan 58, edellisissä vaaleissa 66. Jokaiseen Helsingin seurakuntaan valittavaan omassa seurakuntaneuvostoon kuuluu seurakunnan koosta riippuen 12–16 jäsentä. Seurakuntaneuvostoihin valitaan jäseniä yhteensä 296, joista suomenkielisiin seurakuntiin 258.

Ehdokkaista pieni enemmistö on naisia. Yhteiseen kirkkovaltuustoon asettuu naisia 223, edellisissä vaaleissa 213, ja seurakuntaneuvostoihin 331, edellisessä vaaleissa 374, naista. Luvut ovat suomenkielisistä seurakunnista.

Selkeästi poliittisia listoja Helsingissä on nyt enemmän kuin neljä vuotta sitten. Omilla listoillaan vaaleihin lähtevät Sosialidemokraatit ja Kokoomus useassa seurakunnassa, Vihreät ja uutena Perussuomalaiset kumpikin yhdessä seurakunnassa.

Luvut ovat suomenkielisistä seurakunnista ja vahvistetut tiedot ehdokkaista ja ehdokaslistoista saadaan torstaina 2. lokakuuta.

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: