null Helsingin seurakuntien yömajoitus jatkuu

Yömajoitusta järjestetään 2.–8. tammikuuta Mikael Agricolan kirkolla Tehtaankadulla. Kuva: helsinginkirkot.fi

Yömajoitusta järjestetään 2.–8. tammikuuta Mikael Agricolan kirkolla Tehtaankadulla. Kuva: helsinginkirkot.fi

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntien yömajoitus jatkuu

Vuoroja jaetaan seurakuntien kesken viikko kerrallaan helmikuun alkuun asti.

Helsingin seurakunnat päättivät 13.12. kirkkoherrojen kokouksessa jatkaa seurakuntien hätämajoitusta tammikuun loppuun asti.

Seurakuntien tarjoama yömajoitus alkoi marraskuun alussa. Helsingin seurakuntien diakonian päällikön Kirsi Rantalan mukaan tähän mennessä noin kahdeksan kymmenestä hätämajoituksen vieraasta on ollut kantasuomalaisia.

– Suomalaisten lisäksi on ollut virolaisia, venäläisiä ja muutamia muita yksittäisiä henkilöitä muista maista, Rantala sanoo.
 

Yöt ovat sujuneet rauhallisesti

Aiemmin syksyllä arveltiin, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ottaisivat yhteyttä kirkkoon hätämajoituksen vuoksi.

– Tämä ei kuitenkaan ole vielä näkynyt mitenkään, Rantala sanoo.

Hänen mukaansa seurakuntien hätämajoitukseen per yö ei ole osallistunut kuin hieman toistakymmentä ihmistä. Yhteensä Helsingissä on joka yö kuitenkin arviolta toista sataa yösijaa tarvitsevaa. Seurakunnissa ei myöskään ole ollut järjestyshäiriöitä. Epäselvyyttä on ollut lähinnä tiedotuksessa.

– Kun on ilmoitettu, että yömajoitus on kello 21–7, joissain seurakunnissa ei ole enää iltayhdeksän jälkeen päässyt sisään, Rantala sanoo.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla yömajoitus on Mikael Agricolan kirkon jumppasalissa ja viikolla 2 Herttoniemen kirkon liikuntasalissa. Viikolla 3 yövytään Meilahden kirkon liikuntasalissa, ja viikolla 4 Temppeliaukion kirkon kerhotilassa. Tarvittaessa viikolla 5 Haagan seurakunta majoittaa Pappilantien tilassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.