null Helsingin yliopisto levittää vihapuhetta

Puheenvuorot

Helsingin yliopisto levittää vihapuhetta

Märkään ja pimeään syksyyn liittyy flunssa-aalto. Luonnossa esiintyvät mutta melko viattomat respiratoriset virukset voivat kuitenkin vaikuttaa kehoomme niin voimakkaasti, että toimintakykymme lamaantuu useaksi päiväksi.

Yhteiskunnassamme hakkereiden liikkeelle laskema tietokonevirus voi kaapata tietokoneemme ja tuhota sen tiedostot. Vasemmistoekstremistien vihamielinen ja valheista koostuva propagandavirus voi puolestaan kaapata veronmaksajien rahoilla ylläpidettävät tutkimus- ja opetuslaitokset. Luonnon viruksien tavoin kaapattu solun koneisto tuottaa lisää viruspartikkeleita. Nämä virukset monistavat tutkimus- ja opetuslaitoksissamme itsensä kaltaisia vihapuheita syytäviä propaganda-agentteja.

Turvallisina pidetyissä Suomen akateemisissa instituutioissa, kuten Helsingin yliopistolla, näitä vihaviruksia voidaan tartuttaa humanistisia aineita opiskeleviin nuoriin. Toipuminen tällaisesta tartuntataudista voi kestää vuosia. Kroonistuessaan se voi sokeuttaa ja vahingoittaa keskushermoston toimintaa.

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön sponsoroimassa, Israelia ja Palestiinan itsehallintoa käsittelevässä seminaarissa Porthanian isossa luentosalissa esitettiin 1.12. akatemian säännöistä hyvin poikkeava agenda. Yhdysvalloista tuotettu journalisti Max Blumenthal esitti, että palestiinalaisarabien ja Israelin välinen konflikti ei ole konflikti, vaan aluevaltaus (tarkoittiko hän, että koko Israelin alue on vallattu arabeilta, jäi epäselväksi). Hänen mielestään konflikti loppuu, kun loppuu sionistinen suunnitelma. Hän väitti, että Israel vetäytyi Gazasta voidakseen systemaattisesti tappaa kaikki sen asukkaat. Puhuja innostui niin paljon, että yllytti suomalaisia protestoimaan omaa valtiovaltaamme vastaan ja hyökkäämään muun muassa sotilaallisen puolustuksemme kohteisiin.

Kaikkien, ilmeisesti samasta kukkarosta maksettujen, puhujien sanoma oli kaukana kriittisestä akateemisesta ajattelusta. Kuuntelijat kuitenkin aplodeerasivat puhujille hyväksyttävästi. Tämä kertoo laajalle levinneestä vihapuheiden aiheuttamasta tartunnasta.

Tamara Tuuminen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.