null Helsinki toisin silmin 8/8: Pääkaupungin sydän

Yliopiston päärakennuksen parvekkeelta aukeaa uusi näköala Senaatintorille ja Tuomaan markkinoille. Kuva: Jukka Granstrom

Yliopiston päärakennuksen parvekkeelta aukeaa uusi näköala Senaatintorille ja Tuomaan markkinoille. Kuva: Jukka Granstrom

Helsinki toisin silmin 8/8: Pääkaupungin sydän

Anna Peterson opiskelee Helsingin hienoimman paikan vieressä.

Ajattele, mikä on Helsingin suosituin ja kuuluisin paikka. Siellä vierailee joka päivä satoja turisteja eri puolilta maailmaa. Se yhdistää Helsingin kolme tärkeää rakennusta ja on itse asiassa Helsingin keskustan ydin. Olet oikeassa, puhe on Senaatintorista.

Pidän Senaatintoria ihan tosissani Helsingin kauneimpana, merkittävimpänä ja mahtavimpana paikkana. Se on aina ollut turistien lempipaikka. Olennaisena syynä tähän on se, että toria ympäröivät kolmelta puolelta Suomen tärkeimmät rakennukset, joiden nimiä ei ehkä tarvitse mainita. Maailman eri puolilta tulevat kaikenikäiset ihmiset, jotka katselevat torilla olevia rakennuksia, ottavat kuvia ja nauttivat siellä olemisesta. He tuovat paikalle lisää kansainvälistä merkitystä.

Istuessani luennoilla Helsingin yliopiston päärakennuksessa ja katsellessani ikkunasta Senaatintorille tuntuu siltä, että olen Suomen pääkaupungin elämän ja merkittävien tapahtumien keskellä. Minulle, niin kuin ulkomaalaisille turisteille, on erittäin miellyttävää tajuta olevani maan kuuluisimman paikan vieressä.

Kirjoittaja on venäjänkielinen virolainen, joka opiskelee Helsingin yliopistossa Suomen kieltä ja kulttuuria.

Jaa tämä artikkeli: