Herra Sulhanen
– Hääblogissa parasta olivat vertaistuki ja ideoiden jakaminen, Panu Lempiäinen sanoo.

– Hääblogissa parasta olivat vertaistuki ja ideoiden jakaminen, Panu Lempiäinen sanoo.

Herra Sulhanen

Panu Lempiäinen talletti häidensä käänteet suosittuun blogiin.

Vuosi sitten helsinkiläispari oli perimmäisten kysymysten äärellä. Elokuisiin häihin oli valittava kakku: sacher, lime-juusto vai mango-ananas?

Pariskunnan toinen osapuoli, Panu Lempiäinen, avasi tietokoneen ja kirjoitti päivityksen Sulhanen 2012 -blogiinsa. Päivitys loppui kysymykseen: ”Minkä kakun sinä valitsisit? :)” Kuusi lukijaa osallistui keskusteluun.

Suomessa on lukuisia vähemmistöjä. Niistä kenties pienimmän muodostavat hääbloggaavat miehet. Tällä hetkellä heitä on kolme. Yksi kirjoitti bloginsa jo vuosia sitten. Toinen valmistautuu paraikaa häihinsä. Kolmas on Panu.

Sulhasblogi ei suinkaan ole hänen ensimmäisensä. Kaikki alkoi matkablogista, joka elää yhä.

– Olin halunnut kokeilla bloggaamista myös toisella kentällä, ja sitten niin sanotusti haistoin markkinaraon.

Blogi starttasi viime vuoden alussa, jolloin käynnistyi myös häävalmistelujen hektisin vaihe.

– Arki oli aikamoista haipakkaa. Blogista tuli minulle muistikirja.

Jo toinen päivitys sai satoja lukijoita, sillä eräs hääbloggaava nainen innostui miehen pitämästä blogista ja hehkutti sitä omalla sivullaan.

Panun ja hänen puolisonsa vihki pappi, johon he olivat tutustuneet seurakunnan nuorisotoiminnassa. Siellä myös heidän suhteensa vaivihkaa kehkeytyi. Häitä vietettiin kymmenen vuotta myöhemmin.

– Näin pappia sattumoisin lounaalla ennen kuin aktiivisesti ajattelimmekaan häitä. Hän antoi käyntikorttinsa sanoen: jos vaikka menette naimisiin.

Vihkipaikaksi valikoitui Kallion kirkko ja juhlat jatkuivat Helsingin ydinkeskustassa, sillä ympäristön piti olla urbaani ja arvokas.

– Emme harrasta ollenkaan autoilua, joten siirryimme kirkosta juhlapaikalle HKL:ltä vuokratulla hääratikalla.

Häistä pari ei jaksanut liikaa stressata. Suurin osa järjestelyistä sujui yhteistyönä. Se näkyy siinäkin, että Sulhanen 2012 ei yritä olla erityisesti miesnäkökulmasta kirjoitettu blogi. Herra Sulhanen miettii sekä juhlien teemaväriä että hääkuvien tekniikkaa eikä pidä kumpaakaan erityisesti naisten tai miesten juttuna.

Panun tekstit ovat muuttaneet reippaasti naisvaltaista hääblogimaailmaa. Ne ovat herättäneet myös akateemista kiinnostusta. Sulhanen 2012 on osa hääblogien kieltä tutkivan gradun aineistoa.

Vaikka Panu on tallentanut blogiinsa tiukkoja käänteitä niin kahvilaadun valinnasta kuin hääsaippuoiden paketoinnista, hän on vetänyt selvän julkisuuslinjan.

Blogia kirjoitti nimimerkki Herra Sulhanen, ja kuviakin julkistettiin hyvin valikoiden.

– Blogissa kerroin tarkan hääpäivän vasta häiden jälkeen. En halunnut, että häihimme tulisi kuokkavieraita.

Mutta minkä hääkakun Panu valitsi morsiamensa kanssa? 6.5.2012 Herra Sulhanen kommentoi: ”Me päädyttiin nyt tuohon lime-juustoon, koska kakku sopii niin hyvin pääteemaväriimme (vihreä) ja koska halusimme mahdollisimman raikkaan kakun.”


sulhanen2012.blogspot.fi.

Jaa tämä artikkeli: