null Herttoniemeen valitaan kirkkoherra

Erilaisia ehdokkaita. Markku Rautiainen, Anja Nurminen ja Arto Helle esittäytyvät valitsijoilleen myös netissä. Heidän ajatuksistaan löytyy lisätietoa osoitteista www.markkurautiainen.fi, anjanurminen.net ja www.artohelle.fi. Kuva: Esko Jämsä

Erilaisia ehdokkaita. Markku Rautiainen, Anja Nurminen ja Arto Helle esittäytyvät valitsijoilleen myös netissä. Heidän ajatuksistaan löytyy lisätietoa osoitteista www.markkurautiainen.fi, anjanurminen.net ja www.artohelle.fi. Kuva: Esko Jämsä

Herttoniemeen valitaan kirkkoherra

Ehdolla on kolme vahvaa hakijaa. Heiltä kysyttiin seuraavaa: 1. Kuinka sinusta on tullut se teologi, joka nyt olet? 2. Miksi haet tätä paikkaa? 3. Kuinka Herttoniemen seurakunta pystyy palvelemaan hyvin kaikkia seurakuntalaisiaan? 4. Mitkä ovat parhaat piirteesi? Entä huonoimmat?

 

Markku Rautiainen, ensimmäinen vaalisija

 

Markku Rautiainen, 56, toimii Kulosaaren aluekappalaisena Herttoniemen seurakunnassa. Teologin tutkinnon lisäksi hän on kouluttautunut muun muassa seurakunnan johtamisessa, kirkon yhteiskunnallisessa työssä ja työnohjaajakoulutuksessa.

1. Rippikoulun jälkeen Jumalan rakkaus ja armo tulivat elämäni kantavaksi voimaksi. Vapaaehtoinen työ nuorisotoiminnassa loi pohjaa ammatinvalinnalle. Pitkä työkokemus Suomessa ja Kanadassa sekä koulutus ovat muokanneet ajatteluani ja teologiaani. Raamatussa koen keskeisimmäksi sen, mikä lähentää meitä Kristukseen ja lähimmäisiin.

2. Tahdon tuoda osaamiseni ja kokemukseni seurakunnan ja kirkon käyttöön. Tahdon ottaa haastavan tehtävän vastaan, jos minut siihen valitaan. Uskon minulla olevan vielä annettavaa kirkkoherranvirkaan kuuluvissa tehtävissä, joihin kuuluu yhdessä luottamusmiesorganisaation kanssa kokonaisvastuu seurakunnan toiminnasta sekä työyhteisön johtaminen.

3. Seurakunnassa on osaavat ja sitoutuneet työntekijät, luottamushenkilöt ja vapaaehtoiset sekä hyvät tilat. Toiminta on monipuolista. Toimintaa ja organisaatiota on jatkuvasti arvioitava ja uudistettava. Seurakuntalaisten rooli vahvistuu. Siihen tarvitaan tukea ja rohkaisua. Tarvitaan sen jatkuvaa kirkastamista, miksi seurakunta on olemassa.

4. Olen sinut itseni kanssa ja tulen sosiaalisesti hyvin toimeen. Pyrin olemaan luja ja lempeä, oikeudenmukainen ja tasapuolinen. Joskus otan liian monta haastetta liian tiukalla aikataululla. Jotkut tilanteet ja työtehtävät valvottavat yöllä. En ole täydellinen ja tarvitsen armoa. Lainatakseni työhaastattelussa ollutta kollegaa: ”Perisynti on tupannut vaivaamaan.” Hän sai paikan. 

www.markkurautiainen.fi

 

Anja Nurminen, toinen vaalisija

 

Anja Nurminen, 50, on Myrskylän seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori ja Helsingin hiippakunnan pappisasessori (tuomiokapitulin jäsen). Hän on toiminut erilaisissa teologin tehtävissä seurakuntatyössä, lähetystyössä ja tutkijana. Esimiestehtäviensä ohessa Nurminen on opiskellut johtamistaitoja.

1. Lapsuuden jälkeen elämääni ovat eniten vaikuttaneet vuodet 1989–96, jolloin olin lähetystyössä Pakistanissa. Peshawarin kaupungissa oli vain prosentin verran kristittyjä suuren muslimiväestön keskellä. Noiden vuosien jälkeen mielessä ovat säilyneet kehitysmaiden kysymykset ja köyhyys, jota on Suomessakin.

Samalla mielessäni elää vahvasti se ajatus, että Kristuksen kirkko on maailmanlaaja. Pakistanissa oli tärkeää miettiä, mikä on keskeistä kristillisessä uskossa ja miten sitä voisi sanoittaa niin, että vieraampikin ymmärtää.

2. Herttoniemen seurakunta on aktiivinen ja koostuu erilaisista alueista. Minua houkuttaa ajatus voida työskennellä tällaisen seurakunnan osana. Monipuolisesta kirkollisen työn ja hallinnon kokemuksestani olisi hyötyä Herttoniemessä. Olen asunut vuosia eri puolilla Helsinkiä ja itäinen Helsinki tuntuu tutuimmalta.

3. Kirkkoherrana haluan kuunnella, mitä toiveita seurakuntalaisilla on oman seurakuntansa suhteen. Seurakunnassa on neljä omaleimaista aluetta, joissa kaikissa on tärkeä toimia aktiivisesti. Diakonian painopiste kuuluu koko seurakunnalle. Kirkkoherran tehtävä on hoitaa hallinto taidolla niin, että yhteisiä voimavaroja vapautuu myös muuhun toimintaan.

4. Olen sosiaalinen, tartun rohkeasti asioihin ja minulla on hyvä paineensietokyky. Väsyneenä tahtini hidastuu, mutta yleensä osaan hyvin levätä.

anjanurminen.net 

 

Arto Helle, kolmas vaalisija

 

Arto Helle, 51, toimii varhaiskasvatuspastorina Helsingin seurakuntayhtymässä. Helle on suorittanut teologin tutkinnon, kirkon perhetyön erikoistumiskurssin ja nuorten jalkapallovalmentajan tutkinnon.

1. Haluan kiinnittyä Jumalan rakkauteen. Kristityn identiteettini kasvualusta oli lapsuudenkotini arjesta nousevasta kristillisyys. Aika seurakuntanuorena avasi yhteisöllisyyden merkityksen. Opiskeluvuosina Lutherin ja Dietrich Bonhoefferin ajattelun tutkiminen haastoi näkemään Kristuksen jokaisessa lähimmäisessä myös kärsimyksen keskellä. Raamatussa puhuttelevat erityisesti Jeesuksen ihmiseksi syntyminen ja kaiken läpäisevä toivon ilmapiiri.

2. Herttoniemi on kotini. Seurakunnan kirkot sijaitsevat oman alueensa sydämessä. Minulla on paljon seurakuntakokemusta lapsi-, nuoriso- ja perhetyön pappina, ja kasvatuksen kehittäminen on olennaista myös nykyisessä tehtävässäni. Koen, että kirkon keskeinen haaste on löytää uskolle tuore sanoitus ja merkitys seurakuntalaisen arjessa.

3. Tarvitaan sekä turvallista lähiyhteisöllisyyttä että rohkeutta lähteä ylittämään rajoja. Olen avaran kirkon kannattaja: seurakunta on kaikkia varten ja on monta tapaa olla seurakuntalainen. Kotien kristillisen kasvatuksen tukeminen, kirkollisten toimitusten monipuolinen toteuttaminen, ihmisten konkreettinen auttaminen, hengellisen elämän monimuotoisuuden ymmärtäminen ja verkottuminen ympäröivään yhteiskuntaan tuovat kirkon keskelle elämää.

4. Olen joukkuepelaaja, mutta myös kapteeniainesta. Stressaannun keskeneräisistä asioista.

www.artohelle.fi

Teksti: Tommi Sarlin

 

Myös ennakkoon voi äänestää

Herttoniemen kirkkoherranvaalin ennakkoäänestys on 6.6.–10.6. kello 9–18 Herttoniemen kirkkoherranvirastossa. Äänestää voi myös 8.6. klo 17–20 Kulosaaren Pappilan neuvotteluhuoneessa, Herttoniemenrannan kappelissa ja Myllypuron kirkolla. Samalla viikolla on mahdollisuus myös kotiäänestykseen.

Vaalipäivät ovat 12.6. Herttoniemen kirkossa messun jälkeen kello 11.30–20 ja 13.6. kello 12–18.

Vaalin tulos julkistetaan kirkossa 13.6. aikaisintaan kello 21. Kirkko ja kaupunki uutisoi vaalin tuloksen 14.6. osoitteessa www.kirkkojakaupunki.fi.

Äänioikeutettuja ovat kaikki, jotka ovat olleet Herttoniemen seurakunnan jäseniä 3.4. mennessä ja täyttäneet 18 vuotta 12.6. mennessä. Äänestäessä tulee esittää henkilöllisyystodistus.

Jaa tämä artikkeli: