null Hetkinen – Mihin Jeesus-marssia oikein tarvitaan?

Hetkinen – Mihin Jeesus-marssia oikein tarvitaan?

Vapunpäivänä järjestettiin Helsingin keskustassa Koko perheen vappu -tapahtuma, jonka osana oli Jeesus-marssi. Marssi alkoi puolenpäivän aikaan Senaatintorilta ja päättyi samaan paikkaan noin puolta tuntia myöhemmin.

Tapahtumaan kuului myös muun muassa lastenohjelmaa, rukouspalvelua, sielunhoitoa sekä musiikkia. Järjestelyistä vastasi Kristityt yhdessä -yhdistys, johon kuuluu noin 7 000 jäsentä eri seurakunnista. Tapahtuma järjestettiin kuudetta kertaa, ja Jeesus-marssi marssittiin 17. kertaa. Järjestäjien arvion mukaan paikalla oli ainakin 3 000 ihmistä.

Vappu on suomalaisen työn juhla. Mitä Jeesus-marssilla haluttiin sanoa, Kristityt yhdessä -yhdistyksen pastori Mikko Eräkangas?
– Haluamme todistaa uskosta iloisesti ylistäen. Se on myös rukousta koko kaupungin ja maan puolesta.

Osoitatteko mieltä vasemmiston vappumarsseja vastaan?
– Emme toimi ketään vastaan. Jossain vaiheessa marssia kokeiltiin myös helluntaina. Haluamme kuitenkin juhlia kaikkien kanssa, emme vain omien seinien sisällä. Keväthän on luonnon uudestisyntymisen aikaa, mihin tällainen marssikin sopii hyvin. Muistutan, että marssi on vain yksi osa vapputapahtumaa.

Miten arvelet marssin viestin uppoavan helsinkiläisiin?
– Kadun varsilla ihmiset ottavat marssin vastaan hymyillen ja vilkuttaen. Tuhannet tulevat mukaan matkan varrella.

Millaista uskoa Kristityt yhdessä ry tunnustaa?
– Olemme laaja joukko erilaisista taustoista tulevia kristittyjä, joita yhdistää usko Jeesukseen. Tapahtumassa oli mukana edustajia karismaattisten seurakuntien lisäksi ortodoksisesta, katolisesta ja luterilaisesta kirkosta. Itse toimin Järvenpään Vapaakirkon Arkki-seurakunnan pappina.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.