null Hietaniemen hautausmaan vanha kappeli ja porttirakennus kunnostetaan

Hietaniemen hautausmaan vanha kappeli ja porttirakennus kunnostetaan

Hietaniemen hautausmaan vanha kappeli remontoidaan. Vuonna 1873 rakennettu vanha kappeli on suljettuna lähes kaksi kuukautta kestävän kunnostuksen ajan. Remontti alkaa maanantaina 23. helmikuuta ja se kestää 20. huhtikuuta saakka.

Vanha kappeli on vielä nykyäänkin pääkaupunkiseudun suosituin siunauskappeli. Vainajien siunaustilaisuuksia pidetään remontin aikana Hietaniemen ”uudessa” kappelissa, joka on otettu käyttöön vuonna 1933.

Vanhan kappelin lisäksi peruskorjataan Hietaniemen hautausmaan porttirakennus. Omaisten odotustiloina ja hautausmaan työntekijöiden taukotilana toimineen porttirakennuksen peruskorjaus kestää kappelia pitempään heinäkuun loppuun asti. Porttirakennuksessa on aiemmin ollut myös asunto.

Nyt kunnostettavat vanha kappeli ja porttirakennus ovat molemmat arkkitehti Theodor Höijerin suunnittelemia. Vanha kappeli on maalattu ulkopuolelta 2000-luvun alussa, ja nyt on vuorossa sisätilojen maalaus, valaistusta parannetaan, sakastia laajennetaan ja myös kappelin tuolit uusitaan.

Vanhaa kappelia on viimeksi remontoitu 1980-luvun alussa. Sen sijaan vuonna 1901 rakennettua porttirakennusta ja sen 1916 rakennettua laajennusosaa ei ole peruskorjattu aiemmin. Kaikki rakennusten muutostyöt tapahtuvat Museoviraston hyväksyminä, ja yhteistyössä heidän kanssaan. Vanhan kappelin ja porttirakennuksen kunnostuksen kustannusarvio on noin miljoona euroa.

Jaa tämä artikkeli: