Hietaniemen portit on pidettävä auki

Hietaniemen portit on pidettävä auki

Hietaniemen hautausmaan niin sanottu alaportti, jonka kautta ulkoilijat ja hautausmaan käyttäjät pääsevät kätevästi Birger Käcklundin raitille, on suljettu kokonaan häirikköpyöräilijöitten takia.

Olen ulkoillut tuolla alueella säännöllisesti vuosia. Vain yhden kerran olen nähnyt pyöräilijän oikovan hautausmaan poikki. Mistään kovin laajasta ongelmasta tuskin on kyse, eikä varsinkaan sellaisesta, jonka takia 99,9 prosentilta reittiä kävellen asiallisesti käyttäviltä pitää läpikulkua tai hautausmaalla asiointia vaikeuttaa ja pidentää kävelymatkoja.

Sinänsä pyöräily hautausmaan läpi on typerää, eikä edes säästä aikaa. Pyöräilyaktiivit puhuvat aina suu vaahdossa pyöräilyn terveysvaikutuksista, mutta samaan aikaan osa näistä trikoissa kaahailijoista ei viitsi muutamaa kymmentä metriä enempää kiertää hautausmaan toiselta puolelta, jossa menee hyvä pyörätie.

Kaupungin päättäjissä on muutamia pyöräilyaktiiveja joiden vaatimukset tulevat kalliiksi kaupungille. Esimerkiksi koko Mannerheimintielle ajoliikenteen viereen suunnitellut pyöräväylät eivät tuo pyöräilijöille nykyiseen kevyen liikenteen väylään verrattuna muuta kuin lisää liikennevaloissa odottelua ja vaaratilanteita bussipysäkkien kohdalla. Ajoväylien kaventuessa alueen kokonaisruuhkat vain pahenevat.

Vaadin, että Hietaniemen portit pidetään jatkossakin avoinna niin alueen läpi käveleville kuin hautausmaalla asioiville. Sen sijaan Birger Käcklundin rantareitillä pyöräily voidaan kieltää kokonaan. Korvaava pyöräväylä menee hautausmaan toisella puolella.

Juha Kastemaa
pyöräilijä itsekin

 

Jaa tämä artikkeli: