Historia tutuksi lasten kesäleirillä
Perinneleikki. Koululaisten päiväleirillä on tarkoitus kokeilla esimerkiksi köydenvetoa.

Perinneleikki. Koululaisten päiväleirillä on tarkoitus kokeilla esimerkiksi köydenvetoa.

Historia tutuksi lasten kesäleirillä

Suomen kansallismuseo järjestää kaksi 8–10-vuotiaiden koululaisten päiväleiriä 2.–13.6. Miksi Sukellus Suomen historiaan -leirille kannattaa osallistua, museolehtori Maiju Tuisku?

– Leirillä saa uudenlaisen näkökulman Suomen historian eri aikakausiin vanhojen esineiden ja rakennusten, entisajan leikkien ja taitojen kokeilemisen sekä mukavan yhdessäolon kautta.

Mitä kesäleirillä on ohjelmassa?

– Viisipäiväisestä leiristä kolme päivää vietetään opastusten, tehtävien, askartelun ja työpajojen merkeissä Kansallismuseossa ja kaksi päivää Seurasaaren ulkomuseossa. Seurasaaresta tehdään myös retki Tamminiemeen Urho Kekkosen museoon. Päivien ohjelmaan sisältyvät lounas ja pieni välipala.

– Aluksi tutustutaan Suomen esihistoriaan ja osallistutaan lasten arkeologisille kaivauksille. Siitä edetään vähitellen historian viimeisiin vuosikymmeniin. Luvassa on muun muassa keskiaikaisen kilven tekemistä, pellavatyöpaja ja työpaja Vintissä puuhaamista. Leiriläiset pääsevät myös kurkistamaan museossa paikkoihin, joihin museovieraat eivät tavallisesti pääse.

Onko koululaisten päiväleirejä järjestetty aiemmin?

– Kansallismuseo järjestää päiväleirit ensimmäistä kertaa. Tarkoituksena on tehdä leireistä pysyvä toimintamuoto ja kehittää sitä nyt saatavien kokemusten perusteella.

– On mietitty pitkään, miten koululaisia saataisiin uudella tavalla tutustumaan eri museoiden toimintaan. Leirien toivotaan vastaavan osaltaan vanhempien tarpeeseen saada lapsilleen kesälomalla mielekästä tekemistä.

Marjo Kytöharju
Koululaisten päiväleirin hinta 120 e.
Ilmoittautumiset arkisin klo 9–15 numeroon 040 128 6464.
Lisätietoja: www.nba.fi/fi/kansallismuseo

Jaa tämä artikkeli: