Hittibiiseissä kuuluu kristinusko
Kasmirin helmikuussa julkaistun singlen nimi on Amen. Kappale kertoo naisesta. Kuva: Julius Konttinen.

Kasmirin helmikuussa julkaistun singlen nimi on Amen. Kappale kertoo naisesta. Kuva: Julius Konttinen.

Hittibiiseissä kuuluu kristinusko

Viitteitä kristinuskoon voi kuulla ainakin Kasmirin, Eevil Stöön ja Tiisun musiikissa.

Suomalaiset artistit ovat herenneet hengellisiksi – ainakin jos kappaleiden tai albumeiden nimiin on uskominen. Vadelmaveneellään suomalaisten sydämiin soutanut Kasmir julkaisi uuden singlen helmikuussa. YleX:n haastattelussa Kasmir kertoi kuuluvansa kirkkoon ja kokevansa jonkinlaista hengellisyyttä, vaikkei olekaan erityisen vahvasti uskovainen. Amen ei kerrokaan uskosta – vaan naisesta: "Nainen, sä teet must uskovaisen, oon valmis antaa kaiken. Mä kysyn, mä kysyn, et nainen, enkeli vai paholainen, sä saat mut huutaa, amen."

Suomen parhaaksi räppäriksi valitun Eevil Stöön helmikuussa julkaistu Iso vauva Jeesus -albumi nousi edeltäjänsä tapaan virallisen albumilistan ykköseksi. Levyn nimikkokappaleessa ei varsinaisesti viitata Vapahtajaan, vaan räppäriin itseensä: "Stöö on iso vauva Jeesus."

Musiikkivideolla näyttäytyy kuitenkin Kristus-hahmo, eikä sanomaa isosta vauva-Jeesuksesta piilotella, sillä kertosäkeissä sanayhdistelmä mainitaan 16 kertaa. Kommandopipoon sonnustautuvan, Suomen salaperäisimmäksi nimetyn rap-persoonan takaa löytyy helsinkiläinen Tommi Liikka.

"Kuka sillä aasilla ratsastaa", kysyy Tiisu. Ja bändin laulaja Henrik Illikainen vastaa: "Vaikka aasiratsastajaksi on tarjolla monenmoista kandidaattia kuten Jeesusta, Sarasvuota, Dr. Philiä, tiedemiehiä ja poliitikkoja niin tuntuu, ettei kukaan nyt tiedä kuka asioita pyörittää tai keneen turvautua ja luottaa."

Enemmän kuin pääsiäisen päähenkilöstä, kappale kertookin kelkasta pudonneista ihmisistä.

Jaa tämä artikkeli: