Homoseksuaalisuus ei ole opittua

Homoseksuaalisuus ei ole opittua

Karoliina Koivusalo kirjoitti Jeesuksen asenteista homoseksuaalisuuteen (K&k 5.3.). Koivusalon mielestä homoseksuaalinen käyttäytyminen on Jumalan luomisjärjestyksen vastainen ja syntiä.

Olen hetero, viiden lapsen isä, jolla on kymmenen lastenlasta. Olen 81-vuotisen elämäni aikana tehnyt työtä Suomessa ja ulkomailla. Ystäviini on kuulunut myös homoja ja lesboja. Kertaakaan en ole joutunut tilanteeseen, että homo olisi ehdotellut seksuaalista kanssakäymistä.

Sen sijaan olen saanut homoista ja lesboista miellyttäviä keskustelukumppaneita. He ovat olleet älykkäitä, avarakatseita ja sivistyneitä. Heidän kanssaan keskustellessa huomasi, että he ovat lukeneet muutakin kuin Raamattua.

Karoliina Koivusalon väite, että homous on opittua, ei pidä paikkaansa. Homoutta esiintyy koko luomakunnassa. Sitä, mistä se johtuu, ei tieteellisesti ole pystytty selvittämään.

Tutkimuksissa on todettu, että homot ja lesbot ovat keskivertoa älykkäämpiä, eikä heidän poikkeavuutensa ole sairautta. Kahden miehen ja kahden naisen suhteessa on aina kysymyksessä rakkaus, joka huipentuu seksuaalisen tarpeen tyydyttämiseen kuten meillä heteroillakin.

Erkki Hyvönen

Jaa tämä artikkeli: