null HSL työnhakuprosessi herättää kysymyksiä

HSL työnhakuprosessi herättää kysymyksiä

Nimimerkki Hakijan ystävä (K&k 9.1.) arvosteli Helsingin seudun liikenteen (HSL) hakuprosessia. Kirjoittajan mukaan HSL lavasti liikennejärjestelmäosaston ryhmäpäällikön hakuprosessin.

Päälliköksi valittiin HSL:n sisältä henkilö, joka ei ollut hakenut virkaa lainkaan. Pätevät hakijat sivuutettiin ontuvin perustein. Miksi?

HSL ei ole vastannut tällä palstalla mitään. Mikä on hakuprosessin tilanne, ja miksi HSL toimii tällä tavalla? Toivon asiaan selvitystä HSL:n omalta tarkastuslautakunnalta. Julkisten hakujen täytyy aina olla reiluja ja avoimia. Virkoihin pitää valita joku niistä henkilöistä, jotka hakivat virkaa.

Ei presidentiksikään ei voi enää valita Suomessa mustaa hevosta eli ehdokasta, joka ei ollut vaaleissa mukana. Ei pidä tehdä keinotekoisia hakuprosesseja ja suosia vain HSL:n omia työntekijöitä. Hekin toki voivat hakea siinä missä muutkin. Ilmoittautukoot vain muiden hakijoiden joukkoon reilusti ensimmäisellä kierroksella.

Rehellinen lukija

Edellisen johdosta: Kaksi nimimerkillä kirjoittanutta kirjoittajaa ovat arvostelleet Kirkko ja kaupungin mielipideosastolla HSL:n liikennejärjestelmäosaston ryhmäpäällikön hakuprosessia.

Nimimerkin takaa tehdyissä kirjoituksissa puhutaan virheellisesti virasta. Ryhmäpäällikön tehtävässä on kyseessä kuitenkin työsuhde, jossa noudatetaan samoja hakumenettelyperiaatteita kuin yksityiselläkin puolella. Liikennejärjestelmäosaston ryhmäpäällikön tehtävä tuli sisäiseen ja ulkoiseen hakuun lokakuussa 2012, ja tehtävään haki kolmen viikon hakuaikana vain viisi hakijaa. Tehtävän hakuaikaa jatkettiin 19.11., jolloin saatiin yhdeksän uutta hakijaa. Toisen hakukierroksen järjestäminen on aivan normaali käytäntö tilanteissa, joissa hakijoita ei ole saatu ensimmäisellä kierroksella riittävästi. Myös toinen hakukierros oli avoin sekä sisäisille että talon ulkopuolisille hakijoille. Yhteensä siis 14 hakijan joukosta tehtävään valittiin paras ja ansioitunein hakija. Sillä seikalla, että hakija oli talon sisältä, ei ollut valinnassa painoarvoa.

Suoma Sihto

liikennejärjestelmäosaston johtaja, HSL

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.