Huoneita hartaille opiskelijoille

Huoneita hartaille opiskelijoille

Helsingissä on Körttikodin lisäksi kaksi muuta kristillistä ylioppilaskotia. Nekin sijaitsevat arvokkaissa osoitteissa kantakaupungissa, mutta ovat asukkailleen halpoja.

Lestadiolaisten ylioppilaskoti Lestis majoittaa Kruununhakaan runsaat parikymmentä opiskelijaa. Omasta huoneesta maksetaan sen koosta riippuen 160–300 euroa kuussa.

Lestiksessä noudatetaan Körttikotia tiukempia sääntöjä: ”Tupakointi sekä alkoholin ja muiden päihteiden käyttö ylioppilaskodin tiloissa on kielletty.” ”Vastakkaista sukupuolta edustavan vieraan kanssa ei yövytä samassa huoneessa. Poikkeuksen muodostavat lähisukulaiset.” Asukkaat järjestävät seurat viidesti vuodessa.

Lestistä hallinnoi Lestadiolaisten ylioppilaskodin kannatusyhdistys, jolla on kantakaupungissa myös seitsemän yksiötä ja kaksiota. Asunnonhakija tarvitsee suosituksia esimerkiksi kotiseurakuntansa työntekijöiltä tai Lestiksen entisiltä asukkailta.

Ylioppilaskoti Konvikti asuttaa 36 opiskelijaa Kruununhakaan ja Kaartinkaupunkiin. Etusijalla ovat teologian ylioppilaat, erityisen hyvin opinnoissaan menestyneet, vähävaraiset ja kaukaa Helsinkiin muuttavat.

Huoneen kuukausivuokra on noin 200–335 euroa. Konvikti on taustaltaan yleiskirkollinen.

Jaa tämä artikkeli: