Ikäihmiset kaipaavat ohjelmaa Chappleen

Ikäihmiset kaipaavat ohjelmaa Chappleen

Onko Olarin seurakunta unohtanut meidät Ison Omenan lähipiirissä asuvat ikäihmiset? Tällainen kysymys tulee väkisin mieleemme, kun seuraamme seurakunnan järjestämiä tilaisuuksia ja ohjelmia Ison Omenan Chapplessa. Tilaisuudet on suunnattu pääasiassa lapsille, nuorille ja nuorille perheille. Mikä tietysti on hyvä asia sinänsä.

Mutta me ikäihmisetkin kaipaamme meille sopivia tilaisuuksia. Esimerkiksi vaikkapa kerran viikossa 1–2 tunnin esitelmä- tai keskustelutilaisuuksia tai vaikkapa jonkin konsertin joskus. Lisäksi toivomme kerran kuussa vain aikuisille järjestettävää messua (sellainen pidettiin entisessä Hiljaisuuden kappelissa).

Meistä monen liikkuminen alkaa olla sen verran huonoa, että emme mielellämme käytä bussia päästäksemme kirkkoon tai kappeliin. Kun lisäksi seurakunnan tilat ovat kävelymatkan päässä, olisi oikeus ja kohtuus, että meidätkin huomioitaisiin.

Olemme lähettäneet useammankin henkilön välityksellä viestejä seurakunnan päättäjille, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt syksyn tullen toivomme, että asiaan tulee korjaus. Mielestämme mekin ansaitsemme seurakunnan palveluksia tässäkin muodossa.

Olarin seurakunnan ikäihmisten puolesta

Raili Parviainen

Maire Rahkonen

Sirkka Wegelius

 

Seurakunta vastaa: Chapple on avoinna kaikille

Chapple on kaikenikäisten kohtaamispaikka, jonne myös ikäihmiset ovat tervetulleita. Osa toiminnasta on nuorille tai perheille, mutta monet tapahtumat on tarkoitettu kaikenikäisille.

Hieman taustaa: Seurakunta ryhtyi etsimään uutta nuorten tilaa jo vuosia sitten, kun Niittykappelilla havaittiin sisäilmaongelmia. Myös aikuisille toivottiin kahvila- ja olohuonetilaa uudenlaiselle toiminnalle ja uusien ihmisten tavoittamiseksi. Aikuisten ja ikäihmisten perinteiseen toimintaan soveltuvia tiloja seurakunnalla oli jo useita. Kun Hiljaisuuden kappelista piti luopua, siellä olleet perhekahvilat sopivat hyvin uuden tilan luonteeseen, aikuisten toiminnot eivät niinkään.

Chapple on moderni matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikenikäisille uudenlaisesta toiminnasta pitäville. Niinpä esimerkiksi Risteysmessu, keskiviikkoiltojen vaihtuvat esiintyjät sekä lauantain brunssit ovat koonneet väkeä vauvasta vaariin – ja ilahduttavan paljon myös uusia ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet toimintaan.

Erityisesti ikäihmisille suunnattuja tapahtumiakin on kokeiltu, mutta niissä on ollut myös haasteita. Chapple on useamman porukan yhtäaikaisessa käytössä, joten äänet kuuluvat naapurihuoneista ja ihmisiä kulkee salin läpi tapahtumien aikanakin.

Hälyäänet ovat häirinneet erityisesti ikäihmisiä. Chapple ei sovellu sellaisten keskustelutilaisuuksien, konserttien tai messujen pitämiseen, jotka edellyttävät hiljaisuutta. Tästä syystä perinteinen ikäihmisten toiminta kannattaa järjestää muissa tiloissamme.

Kimmo Ansamaa

kirkkoherran sijainen

Olarin seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi