null Ilmaispalvelut yllyttävät eroamaan

Ilmaispalvelut yllyttävät eroamaan

Lehdessä pohdittiin (K&k 7.10.) kirkon palveluita ja niiden jakamista myös kirkosta eronneille. Kiinnitin huomiota näkemykseen, jonka mukaan palvelujen tarjoaminen kaikille perustuu kristilliseen palvelemisen ajatukseen.

Otetaan toinen näkökulma. Miksi kirkosta erotaan? Keskeisenä syynä on taloudellinen itsekkyys, halu välttää kirkollisvero ja käyttää tämäkin raha omiin menoihin. Kun kirkko sitten palvelee kirkollisveroa maksavia lähes samoin kuin eronneitakin, joutuu tekemään tärkeän kysymyksen: miksi kuulua kirkkoon?

Liekö niin, että tämä kaikkia palvellaan -ajattelu itse asiassa kehottaa eroamaan kirkosta? Miksi maksaa, kun saa lähes samat palvelut kuin kirkollisveron maksajakin? Ja kun tietoisuus tästä kasvaa, eroaminen jatkuu ja taakka siirtyy niille, jotka vielä uskollisesti kuuluvat kirkkoon ja ovat talousvastuussa vapaamatkustajienkin osalta.

Liikenteessä tunnetaan maksun periminen pummeilta, ja se hyväksytään yleisesti. Naapurille ei tahdota sälyttää maksamattoman aiheuttamia kuluja. Kannattaisiko kirkon ottaa tämäkin huomioon?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.