null Ilon ja voiman lähteillä

Ilon ja voiman lähteillä

Pääkirjoitus: Piipahdin ystäväni kanssa harrastusmessuilla ihmettelemässä urheilulajien moninaisuutta. Messuosastot pursuivat toinen toistaan houkuttelevampia varusteita, välineitä, karttoja ja matkavinkkejä. Vaikkei uutta harrastusta itselle löytynytkään, oli hauska nähdä intohimoisia harrastajia. Uppoutuminen rakkaan harrastuksen pariin tyhjentää mielen, vähentää stressiä ja antaa iloa koko elämään.

Yhdenlainen messukatalogi löytyy tästäkin lehdestä. Vaikkei se nyt ihan firman perustehtävä ole, niin seurakunnat tarjoavat Espoossa aikamoisen kirjon harrastusmahdollisuuksia. Voi valita vaikka kulttuurista, kädentaidoista ja liikunnasta.

Musiikinharrastajille seurakunnat ovat aarreaitta. Tarjolla on viikoittain laadukkaita konsertteja kirkoissa ja kappeleissa. On arjen luksusta, että iltakävelyn voi suunnata lähikappelin konserttiin. Pääsymaksua seurakuntien järjestämiin kirkkokonsertteihin ei ole kuin poikkeustapauksissa. Ahkera konserttikävijä lunastaa kirkollisveronsa takaisin useampaankin kertaan.

Jos pelkkä kuunteleminen ja kokeminen eivät riitä, niin nuottikansion omistajaksi on helppo päästä. Espoon seurakunnissa toimii lähes neljäkymmentä kuoroa ja musiikkiryhmää, joista suurin osa ottaa uusia laulajia ja soittajia jatkuvasti mukaan. Ahkerimmat muusikot ovat niitä kaikkien pienimpiä: Muskariryhmiä on noin sata. Vauvamuskarissa marakassia soittaa myös taaperon äiti tai isä.

Ruumiin kulttuuri ei tule ensimmäisenä mieleen kirkon toiminnasta. Mutta niinpä vain Lepuskissa voi askeltaa aerobicia gospelien tahtiin ja uskonnollisen liikkeen kaipaajille oli helmikuussa tarjolla pyhiä tansseja Tapiolan kirkossa. Kovatahtinen sähly on kuulunut osana nuorten ja lasten kerhotarjontaan jo vuosikymmeniä.

Sukkaa kutova lähetyspiirin mummo on ikoni seurakuntien kasvavalle käsityöharrastukselle. Neulepuikkojen kilinässä tiivistyy moni asia. Tullaan yhteen, luodaan jotakin kaunista ja toimivaa ja samalla tehdään hyvää. On iloinen asia, että tekevien käsien määrä kasvaa. Ilmeisesti yhdessä puuhaaminen on myös hauskaa.

Tämän lehden loppupuolella on kaksi aukeamaa seurakuntien ilmoituksia. Ne tarjoavat viikoittain ikkunan siihen, mitä seurakunnat espoolaisille tarjoavat. Kaikki ei ole kerralla näkyvissä. Maakuntalehdissä julkaistaan ”kirkollisia”, jossa päivä kerrallaan listataan kaikki ryhmät, kurssit, tapahtumat ja jumalanpalvelukset. Jos me tekisimme Essessä saman, tähän lehteen ei muuta mahtuisikaan.

Espoon seurakuntien tehtävä on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle. Näistä tehtävistä nousevat myös seurakuntien tarjoamat harrastusmahdollisuudet. Toimintojen iloinen kirjo osoittaa sen, ettei elämä ole aina niin vakavaa – kirkossakaan.

Urpu Sarlin

urpu.sarlin@evl.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.