null Islam tarvitsee reformaation

Islam tarvitsee reformaation

En ole mikään Ville Rannan piirrosten ystävä, mutta Kirkko ja kaupungissa 19.9. Ranta osuu nappiin. Kun islamilainen maailma kuohuu amatöörimäisen huonon Muhammed-elokuvan takia, josta olen nähnyt 13 minuuttia kestävän trailerin, tuntuu siltä, että he itse vahvistavat sitä kuvaa, jonka elokuva antaa.

Muslimit vaativat kunnioitusta uskonnolleen, jonka seuraajat ovat syyllistyneet monenlaisiin terroritekoihin ja kunniaväkivaltaan. Tästä television Silminnäkijä-ohjelma 19.9. antoi havainnollisen kuvan esitellessään happohyökkäyksen kohteeksi joutuneita pakistanilaisnaisia.

Tiedän, että kaikkia tekoja ei voi uskonnolla perustella, mutta miksi monet terroriteot tehdään Allahiin vedoten Allahu akbar -huuto huulilla. Sama huuto kaikuu jo pitkittyneen arabikevään mielenosoituksissakin, joten edistystä ei ole odotettavissa. Muhammed-elokuvatrailerin sisältämät asiat ovat sitä paitsi suureksi osaksi tuttuja jo muista lähteistä, kuten Koraanista ja profeetta Muhammedin elämää koskevasta perimätiedosta. Islaminusko tarvitsee todellista reformaatiota, jollaisen kristinusko toteutti jo 1500-luvulla.

Seppo S. Kosonen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.