null Israel ei ole muslimien pahin vihollinen

Puheenvuorot

Israel ei ole muslimien pahin vihollinen

Miika Malinen ja Syksy Räsänen (Kirkko ja kaupunki 4.2.) ovat vakuuttuneita siitä, että Israel on palestiinalaisten murhaaja ja vihollinen numero yksi, joka on aloittanut jopa kuuden päivän sodan (!). Suosittelen heille ja muillekin historian kirjojen lisäksi Mosab Hassan Yousefin kirjaa Hamasin poika.

Se on Hamas-järjestön perustajan pojan omakohtainen, sisäpiirin tietoa sisältävä silminnäkijän tilitys Hamas-terroristijärjestön synnystä, vaalivoitosta ja sen seurauksista. Jos Israelilaiset ovat niitä, jotka murhaavat palestiinalaisia, niin miksi Yousef ryhtyi kaksoisagentiksi Israelin hyväksi nimenomaan ihmishenkiä pelastaakseen? Hänellä on kokemusta myös molempien puolien vankiloiden oloista. Israelin vankilassa palestiinalaisellakin oli tuhat kertaa helpompaa kuin palestiinalaisten omassa vankilassa, jossa vankeja kidutettiin muun muassa työntämällä tikkuja kynsien alle.

Muutama vuosi sitten Yousef vieraili myös Suomessa. Eduskunnassa puhuessaan tuo rohkea entinen muslimi sanoi suoraan: "Muslimien pahin vihollinen on islam." Se ei siis suinkaan ole Israel. On aivan totta että palestiinalaiset kärsivät – nimenomaan islamin ja muslimijohtajiensa vuoksi. He käyttävät siviileitä ihmiskilpinä ja pakottavat lapsia kaivamaan tunneleita (joissa heitä kuolee) terroritekojaan varten. Niin kauan kun emme ymmärrä islamin todellista luonnetta, emme ymmärrä mitään Lähi-idän konfliktista, saati sen ratkaisusta.

Nimetön

Muutos 24.2.2016 klo 12: Kirjoittajan nimi poistettu

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.