Jalovaaran uhrit ovat olemassa

Jalovaaran uhrit ovat olemassa

Jalovaaran kaltoin kohtelemat ja syvästi traumatisoimat ihmiset ovat olemassa. Heillä on kasvot ja nimet kuten nimimerkin taakse kätkeytyvällä ”Älä luovuta” kirjoittajallakin (K&k 9.1.). Näitä ihmisiäkö ei pitäisi puolustaa?

Vääryyksiin puuttumisen ja parjaamisen ero näyttää hävinneen. Valehteleminen olisi parjaamista. Vastakirjoituksissani ei ole kysymys henkilökiistasta, vaikka se siltä vaikuttaisikin. Paavali muistuttaa rakkauden iloitsevan totuuden voittaessa. Jalovaarasta on jätetty paljon valituksia kirkon johtohenkilöille. Monilla seurakuntien työntekijöillä on ollut vaikeuksia hyväksyä hänen käskyttävää käytöstään. Kirjoittaja peräänkuuluttaa työrauhaa Pirkko Jalovaaralle, mutta se häiriintyy aina vääryyksiin puututtaessa sekä väärin toimivan että vääryyksiin puuttuvan kohdalla.

Pirkko Jalovaara on itsensä markkinoinnissa taitava. Vaatimattoman parantajan profiilin luominen on vaatinut paljon aikaa ja rahalla ostettua medianäkyvyyttä. Markkinointietiikka jättää toivomisen varaa, jos hän esimerkiksi laittaa kuvaamansa ihmiset YouTubeen vaikka lupasi käyttää kuvamateriaalia vain yksityisesti. Omat mainokseni hän poistatti hyvän markkinointitavan vastaisesti kirkon aulasta ennen tilaisuutensa alkua. Vaikenevaa marttyyria hänestä ei kannata tehdä. Hän osaa puhua puolestaan sekä kulissien takana että mediaa avuksi käyttäen.

Juuri äsken Pirkko Jalovaara kertoi Radio Deissä miehensä Jussi Jalovaaran koonneen Rukouspalvelu ry:n jäsenrekisterin ikään kuin se oikeuttaisi rekisterin haltuun ottamisen. Asianajaja totesi osoiterekisterin viemisessä vääryyden tapahtuneen. Asiaa olisi voinut puida oikeudessa. Rukousystävä-lehti postitettiin hämmästyneille rekisterin jäsenille pankkisiirron kera ja he saivat näin tukea köyhää evankelistaa.

Suuren testamentin pimittämisessä Jalovaarat kuitenkin epäonnistuivat. Nimimerkki on kiitollinen läheistensä parantumisesta. Aidosti etsivä voi saada apua rukoilijasta huolimatta. Kaikissa uskonnoissa tapahtuu ihmeparantumisia mitä erilaisimmilla voimilla, joita kannattaa arvioida. On hienoa, että nimimerkki Älä luovuta tahtoo muistaa minua rukouksessa. Hengelliseen väkivaltaan puuttuminen on ollut elämäni vaikein ja epämiellyttävin pesti.

Seppo Juntunen

pastori

Jaa tämä artikkeli: