null Jari Sarasvuo keräsi Kallion kirkon täyteen

Juha Tapio kanttorina ja Jari Sarasvuo saarnaajana vetivät Kallion kirkkoon lähes 1500 ihmistä.

Juha Tapio kanttorina ja Jari Sarasvuo saarnaajana vetivät Kallion kirkkoon lähes 1500 ihmistä.

Jari Sarasvuo keräsi Kallion kirkon täyteen

Jari Sarasvuo saarnasi tuhlaajapojasta. ”Elämme armollisempia, anteeksiantavampia, suvaitsevampia ja ihmiselle parempia päiviä.”

Jari Sarasvuo saarnasi ja Juha Tapio lauloi 1 500 ihmiselle Kallion kirkossa maanantai-illan iltamessussa. Kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Kirkossa kerättiin yli 5 200 euron kolehti Kirkon Ulkomaanavulle Filippiinien taifuunin uhreille.

Kirkonmenojen jälkeen Jari Sarasvuolla on kiitollinen ja vapautunut olo. Vähän liikuttunutkin. Mistä Sarasvuon mielestä kielii se, että kirkko on ääriään myöten täynnä?

https://www.youtube.com/watch?v=O3cKKc4CVKY

– Mielestäni aika muuttuu. Syvät pohdinnat ovat mahdollisia nykyisin myös niille, jotka eivät ole uskonnollisia. Ihmiset pohtivat moraalifilosofista ja ihmisenä olemisen problematiikkaa ilman, että siihen liittyy tuonpuoleista. Tämä oli yksi esimerkki siitä, Sarasvuo sanoo.

Sarasvuo saarnasi tuhlaajapojasta. Hän puhui pitkän saarnansa ulkomuistista. Sarasvuo kertoi saarnan alussa tuhlaajapojan olevan se raamatunteksti, jonka avulla hän yrittää antaa anteeksi Jumalalle Vanhan Testamentin veljesvihan. Saarnan ytimessä on ajatus, että Raamatussa veljesvihan ketju lievenee Vanhan Testamentin ajoista tuhlaajapojan täydelliseen armoon.

– Minulla on ollut tällainen suuttunut suhde Vanhan Testamentin julmaan, kostavaan ja kohtuuttomaan Jumalaan ja hänen valittuihinsa, jotka ovat vielä pahempia. Tuhlaajapoika on tarina, joka auttaa sietämään sitä Vanhan testamentin suorannaista sikailua, Sarasvuo kertoo.

– Elämme armollisempia, anteeksiantavampia, suvaitsevampia ja ihmiselle parempia päiviä. Se johtuu tästä meidän oikeuskäsityksen korvautumisesta rakkaudella ja anteeksiannolla. Sen ytimessä on tuhlaajapojan isän päätös luopua korskeudestaan ja arvostaan surkeasti eksyneen poikansa puolesta.

Juha Tapion mielestä veli Sarasvuo saarnasi väkevästi. Sarasvuon mukaan elämme kohti armollisempia, anteeksiantavampia, suvaitsevampia ja ihmiselle parempia päiviä. Juha Tapio aistii monia saarnassa tulleita asioita samalla tavalla.

– Nouseva lähimmäisyyden ja välittämisen teema. Olen havaitsevani samaa, kun kierrän ympäri Suomea ja kohtaan ihmisiä. Mielestäni välittämisen herätys on tulossa, Juha Tapio sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yrittäjä Jari Sarasvuo tahtoo karmataseensa kuntoon – ”Tulen tehneeksi vääryyksiä”

Hengellisyys

Jari Sarasvuo harjoittelee vastustamaan viettiensä käskyjä. Hän luottaa anteeksipyyntörokotteeseen ja seitsemään kristilliseen hyveeseen. ”Ihminen on enkelin ja elukan äpärälapsi.”


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.