null Jeesuksen seuraaminen on olemassaolon tarkoitus

Jeesuksen seuraaminen on olemassaolon tarkoitus

Tommi Sarlin asetti tärkeän kysymyksen pääkirjoituksessaan (K&k 12.8.): Kuinka Jeesusta seurataan?

Kun luen Jeesuksen sanat ”Seuraa minua!”, käännän sen heti mielessäni ranskaksi, koska ranskan kieli suomen ohella kiinnostaa minua. Ranskaksi Jeesus sanoo: ”Suis-moi!”. Jos siihen vastaa: ”Minä seuraan”, ranskaksi se kuuluu: ”Je suis”. Mutta tällä virkkeellä on suomeksi toinenkin merkitys: minä olen. Tästä voi päätellä, että ihmisen olemassaolon tarkoitus on seurata Jeesusta.

Miten sitten olisi koetettava seurata? Ikään kuin imitoimalla ajatuksin, sanoin ja teoin totuudessa ja rakkaudella. Verbi imitoida tarkoittaa jäljitellä, matkia, noudattaa esikuvanaan.

Sana kuva on ranskaksi image. Tämä vie ajatukset Raamatun alkulehdille, luomiskertomukseen, jossa Jumala sanoo: ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme. Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1. Moos. 1: 26, 27)

Samassa numerossa pääkirjoituksen rukous valotti asiaa osuvasti tähän tapaan: ”Anna rohkeutta sanoa: tällainen minä olen. Elämä on kasvua ja liikettä. Sinä kasvun antaja, osoita suunta silloin, kun en itse sitä tiedä.” Tähän sanomme täydestä sydämestämme: aamen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.