null Jeesuksen viesti rakkaudesta on järkeenkäypä

Puheenvuorot

Jeesuksen viesti rakkaudesta on järkeenkäypä

Kari Jutilan kirjoitus "Elänkö järkeni harhassa" (Kirkko ja kaupunki 2/2017) viittasi Lutherin sanoihin: "Minä uskon, etten minä voi omasta järjestäni enkä voimastani uskoa Jeesukseen Kristukseen".

Ajatus on, että kristinusko ei ole järkeenkäypää vaan jotain ihmeellistä maagista uskoa, jota ei voi ymmärtää, vain sokeasti uskoa.

Mielestäni evankeliumien Jeesus on ajassaan tervejärkinen ja syvästi ihmisiä ymmärtävä humaani henkilö. Jos jätetään sivuun hänen elämäänsä jälkeenpäin liimatut tartunnat tuon maailman maagisista legendoista, kuten neitseellisestä syntymästä, uhriveren puhdistavasta voimasta ja monista ihmeteoista, hänen puheensa ja tekonsa ovat ymmärrettäviä ja viisaita. Ei niihin ole vaikea uskoa.

On myös ilmeistä, että hänen viestinsä – rakkaus, anteeksiantaminen, vapaus perityistä sovinnaisuuksista ja näille rakentuva ihmisten yhteys – on ainoa pelastus ihmiskunnalle.

Ne ensimmäisillä vuosisadoilla muotoillut uskontunnustukset, joita kirkoissamme luetaan, eivät nosta esiin Jeesuksen ydinsanomaa.

Anna-Liisa Rekola

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.