null Jeesus puolusti sorrettuja

Puheenvuorot

Jeesus puolusti sorrettuja

Kirkko ja kaupunki -lehdessä on esiintynyt mielipidekirjoituksia, joissa yritetään mustamaalata järjestöjä, jotka toimivat miehitetyillä palestiinalaisalueilla alistetun kansan ihmisoikeuksien puolesta. Kirjoittajat (esim. 8.7) joko eivät ymmärrä Israel-Palestiina -konfliktin todellisuutta, tai pyrkivät vaientamaan Israelin miehityspolitiikkaan kohdistuvaa kritiikkiä.

Israel kontrolloi miehitettyjä alueita sotilaallisesti ja väkivalloin, ja erottelujärjestelmä rajoittaa alueella asuvien palestiinalaisten oikeuksia. Israelin kansalaiset, myös siirtokuntalaiset, nauttivat liikkumavapaudesta ja Israelin siviililainsäädännön turvaamasta suojelusta ja eduista, samalla kun Israel on asettanut palestiinalaiset syrjivän sotaoikeuden ja sotilastuomioistuimen alaisiksi.

Olen osallistumassa Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD) –järjestön leirille Länsirannalla, jossa palestiinalaiset, israelilaiset ja ulkomaalaiset jälleenrakentavat Israelin armeijan tuhoamia palestiinalaiskoteja. Vuodesta 1967 lähtien Israel on tuhonnut näitä yli 50 000, samalla kun siirtokuntia rakennetaan alueelle ennätystahtiin israelinjuutalaisille.

Jeesus puolusti sorrettuja, ei sortajia.

Miika Malinen
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.