Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale räätälöivät Jouluradiolle Hoosiannan
Laulaja Jesse Kaikuranta ja muusikko Lenni-Kalle Taipale versioivat tänä vuonna Hoosiannan Jouluradiolle. Kuva: Johannes Poikkimäki

Laulaja Jesse Kaikuranta ja muusikko Lenni-Kalle Taipale versioivat tänä vuonna Hoosiannan Jouluradiolle. Kuva: Johannes Poikkimäki

Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale räätälöivät Jouluradiolle Hoosiannan

Televisiosta tutut muusikot Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale tekevät Jouluradion perinteisen Hoosianna-sovituksen tulevaksi jouluksi. Aiemmin vastaavan kunnian ovat saaneet Lauluyhtye Rajaton (2012) ja Kerkko Koskinen Kollektiivi (2013).

Teksti Toivontuottajat
Kuva Johannes Poikkimäki

Adventtiklassikon sanoitus säilyy kaksikon käsittelyssä, mutta sävellys ja sovitus päivitetään ennakkoluulottomasti. Ensiesitys kuullaan perinteisesti Jouluradion avauksena ensimmäisen adventtisunnuntain ensisekunneilla.

Versiosta on suunnitteilla viimevuotiseen tapaan myös musiikkivideo. Susanna Kuparisen Kerkko Koskinen Kollektiivin Hoosianna-video on kerännyt verkossa 54 000 katselukertaa.

– Meillä oli alusta alkaen yhteinen sävel kundien kanssa, joten oli helppo kompata ajatusta yhteistyöstä. Annamme heille taiteellisen vapauden ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan millaisen version kuuntelijamme saavat iloittavakseen, toteaa Jouluradion tuottaja Jan Ahonen.

Hoosiannan versioiminen liittyy tiivisti Jesse Kaikuranta & Lenni-Kalle Taipale - jo joulunrauha saavu, jää - konserttikiertueeseen, joka kiertää 12 kaupunkia kirkoissa ja konserttisaleissa. Uudellamaalla kaksikko esiintyy Helsingissä Savoy-teatterissa lauantaina 20.12., Espoossa Louhisalissa perjantaina 5.12., Porvoon tuomiokirkossa torstaina 11.12. ja keskiviikkona 3.12. Hyvinkääsalissa.

Jouluradiolle on tänä vuonna tulossa myös uusia verkkokanavia. Vironkielinen Jõuluraadio ja klassisen musiikin erikoiskanava.

– Maassamme työskentelee arviolta 100 000 virolaista ja verkkokanava kuuluu yhtälailla Suomenlahden toisella puolen. Klassisen musiikin kanavaa taas on vastaus kuuntelijoiden toiveisiin, toteaa Toivontuottajien toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradion kuuntelijamäärä oli vuonna 2013 Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan 423 000 kuuntelijaa viikossa.

Jaa tämä artikkeli: