null Johdatus on korvien välissä

Johdatus on korvien välissä

Mauno Aholaisen mielipiteen mukaan (K&k 12.12.) Jumalan sormi vaikuttaa sattumiksi kutsutuissa tapahtumissa. Aholainen ei ota huomioon, että se, mitä kutsumme sattumaksi tai johdatukseksi tai Jumalan johdatukseksi, on aina tulkinnanvaraista riippuen kunkin henkilön ajatusmaailmasta ja ”vastaanottokyvystä”.

Joku ihminen tulkitsee tietyt tapahtumat osoituksena johdatuksesta, toisen mielestä kyse on sattumasta. Kumpi on oikeassa, jää ratkaisematta. Oman elämäni tapahtumissa en ole havainnut Jumalan sormenjälkeä tai suunnittelua – kaikki vaikuttaa pikemminkin kaaosmaiselta. Ja ympärillä pyörivä maailma kuvastuu silmiini niin monimuotoisena ja ristiriitaisena, että siitä on vaikea sanoa mitään täsmällistä.

Kristinoppi tarjoaa yhdenlaisen tulkinta- ja selitysmallin tapahtumien ja ilmiöiden haltuun ottamiseksi. Se tarjoaa ehkä lohdutusta hankalissa elämäntilanteissa. Tämän enempää ei kuitenkaan voida sanoa. ”Totuus” asioiden luonteesta ja todellisesta merkityksestä jää saavuttamattomiin, tulkintakehyksen ulkopuolelle.

Eino Heikkilä

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.