null Joululaulukilpailussa nimekäs tuomaristo

Soila sariola on yksi Jouluradion 10-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävän sävellys- ja sanoituskilpailun tuomariston jäsenistä. Kuva:Ville Paul Paasimaa

Soila sariola on yksi Jouluradion 10-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävän sävellys- ja sanoituskilpailun tuomariston jäsenistä. Kuva:Ville Paul Paasimaa

Joululaulukilpailussa nimekäs tuomaristo

Syyskuun puolessa välissä käynnistynyt Toivontuottajien Jouluradion uusien joululaulujen kilpailu on saanut hyvän vastaanoton.

Kilpailun tuomaristoon kuuluva kanavan musiikkipäällikkö Mika Saarelainen sanoo, että uusille joululauluille näyttää olevan selkeä tilaus.

”Olemme saaneet jo kymmeniä kilpailukappaleita, mutta omalla ehdotuksellaan jouluklassikoksi ehtii hyvin vielä mukaan. Aikaa osallistua on lokakuun loppuun asti”, Saarelainen muistuttaa.

Kilpailun satoa tulee arvioimaan monipuolinen ja osaava raati.

Uusia joulusävellyksiä ja -sanoituksia punnitsevat 20-vuotista uraansa juhlistava laulaja Eija Kantola, poppipapiksi tituleerattu oululainen Mikko Salmi sekä kisan toisen järjestäjän AXR Music -levy-yhtiön tuotantopäällikkö Ilkka ”Ile” Vainio.

Yksi tuomariston jäsenistä on lauluyhtye Rajattoman perustajajäsen Soila Sariola, joka ottaa tehtävän vastaan innostuneena.

”Joulu on minulle tärkeä aika vuodesta ja aionkin kuunnella jokaisen uuden laulun täysin sydämin. Jouluradio on soinut aina autoradiossani ja kotona, joten tulen valitsemaan ennakkosuosikkini huolella. Laajan musiikkimakuni tuntien niitä on monta”, Sariola ennakoi.

Sariolan mukaan hyvässä joululaulussa kuuluvat elämän kaikki joulut ja mukana on myös ripaus mystiikkaa. Hän arvostaa eniten nimenomaan suomalaisia joululauluja.

”Ne yksinkertaisesti soivat sielussamme parhaiten. Arvostan kaikkea nostalgista, mutta tuorein mielikuvin tai jopa hieman arkisestikin väritettyinä”, Sariola summaa.

Toivontuottajat on Espoon, Vantaan ja Helsingin seurakuntien yhteinen mediatoimitus, joka tekee Jouluradion lisäksi muun muassa nettiradioita, yksittäisiä radio-ohjelmia ja videoita.

Joululaulukilpailun säännöt ja osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta www.jouluradio.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.