null Joululaulukisan suosio ja taso yllättivät

Joululaulukisan suosio ja taso yllättivät

Toivontuottajien Jouluradio käynnisti syksyllä yhdessä AXR Music Oy:n kanssa uuden suomalaisen joululaulun etsinnän. Lokakuussa päättynyt kilpailu keräsi 266 kandidaattikappaletta uudeksi suomalaiseksi joululauluklassikoksi. Viimeisen kilpailuviikon aikana tuomariston arvioitavaksi saapui peräti sata laulua.

– Kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, ja odotuksemme ylittyivät reilusti kilpailukappaleiden määrän suhteen. Olen myös todella tyytyväinen kilpailun tasoon. Meillä on positiivinen ongelma löytää hyvien joukosta kolme finalistia, toteaa tuomariston puheenjohtaja, AXR:n tuotantopäällikkö Ilkka Vainio .

Laulujen tyyli vaihteli surumielisestä perinnejoulusta moderniin kaupungissa vietetyn juhlan tunnelmaan. Mukana oli myös paljon lastenlauluja.

– Kilpailulle oli selvä tarve ja uskallan jo luvata, että tästä tulee perinne myös tuleville vuosille, iloitsee tuomariston jäsen, kilpailuidean isä ja Jouluradion musiikkipäällikkö Mika Saarelainen .

Joululaulukilpailun finalistikolmikko julkaistaan marraskuun viimeisellä viikolla. Tämän jälkeen 2.12.–12.12. kanavan kuuntelijoilla on mahdollisuus äänestää suosikkiaan osoitteessa jouluradio.fi . Voittaja julkistetaan 14.12.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.