null Joulupuu on varastettu - ja nyt ihan oikeasti

Joulupuu on varastettu - ja nyt ihan oikeasti

Espoonlahden kirkon edestä on lähtenyt teille tietämättömille viisimetrinen joulukuusi.

"On tämä ihan uskomatonta, en ole koskaan kuullut, että julkikuusta olisi varastettu", kirkon siivooja Anita Nurttila selvittää torstaiaamuna kirkon aulassa.

Espoonlahden kirkon ennekuulumaton kuusivarkaus sai ylivahtimestari Eeva Hämäläisen ottamaan yhteyttä seurakuntayhtymän turvallisuuspäällikköön. Poliisille asiaa ei ole eikä aiota viedä. Ihan pienestä menetyksestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä viisimetrisen kuusen myyntiarvo katukaupassa asettuisi 200-300 euron välille.

Kuusentoimittaja toi kuusen, joka oli määrä viedä kirkkosaliin, tiistaina kirkolle kello 17. Sen jälkeen kuusi nostettiin pystyyn ja suojaan lumisateelta pääoven eteen. Kun kuusi piti tuoda sisään kello 19, se olikin saanut jalat allensa.

"Erikoinen joulutervehdys seurakuntaväelle", tuumii kirkkoherra Jouni Turtiainen.

Kuusen poisvientiin on tarvittu runsaasti lihas- tai konevoimaa, sillä ei viisimetristä kuusta ihan yksin saa liikkeelle. Sen sijoittaminen esimerkiksi yksityisasuntoon ei pituuden vuoksi onnistu. Lähiseudut tarkastettiin kuusen jälkien tai sahatun puoliskon löytämiseksi, mutta valitettavasti tuloksetta.

Uusi kuusi on tilattu ja toimitetaan lauantaina 15.12. Tällöin joulupuu laitetaan suoraan lukkojen taakse.

"Olisi kaunista jos varkaat toisivat kuusen takaisin. Kiittäisin kauniisti ja toteaisin, että ihmisellä on moraali tallella. Onneksi menetys ei ole korvaamaton", siivooja Anita Nurttila toteaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.