null Jouluradio tuo juhlan kotiin ja kännykkään

Kuultavaa kaikille. Koska joulu on koko kansan juhla, Jouluradion musiikista löytyy niin ylevää kuin maanläheistäkin, lupaa Jouluradion musiikkipäällikkö Mikko Huotari. Kuva: Sami Korhonen

Kuultavaa kaikille. Koska joulu on koko kansan juhla, Jouluradion musiikista löytyy niin ylevää kuin maanläheistäkin, lupaa Jouluradion musiikkipäällikkö Mikko Huotari. Kuva: Sami Korhonen

Jouluradio tuo juhlan kotiin ja kännykkään

Jouluradio palaa jo kahdeksatta kertaa eetteriin puolilta öin ensimmäisen adventin koittaessa sunnuntaina 28.11. Toivontuottajien Jouluradiossa soivat tuhannet joululaulut. Musiikki jatkuu Jouluradion taajuudella sunnuntaihin 9.1.2011 asti.

Jouluradiosta on kasvanut puolivaltakunnallinen kanava, joka tavoittaa kolme miljoonaa kuuntelijaa analogisesti. Jouluradio on tänä vuonna saanut kahdeksan uutta kuuntelualuetta osittain Kirkon Mediasäätiön tuella.

Pääkaupunkiseudulla jouluradiota kuunteli peräti 13,6 prosenttia kaikista radiokuuntelijoista, koko maassa kuuntelijoita oli 12,5 prosenttia. Joka vuosi myös internetissä tehdään uusia kuuntelijaennätyksiä.

– Jouluradion tuhansien kappaleiden kirjastoa ryyditetään uusimmilla levytyksillä ja niistä laitetaan soimaan osuvimmat tulkinnat. Kanavan saundissa on kaikille tuttuja joululauluja, tunnetta ja joulunajan taikaa, Jouluradion musiikkipäällikkö Mikko Huotari linjaa.

Video
Monen toive täyttyy, kun tänä vuonna ensimmäistä kertaa Jouluradion historiassa kuuntelijat voivat päästä taajuuksille kertomaan terveisiään ja kuuntelemaan toivejoulumusiikkiaan. Jouluradion toivekonsertti kuullaan lauantaisin kello 14 ja sen uusintalähetys on sunnuntaisin kello 18 alkaen.

 – Tälläkin tavalla voi jakaa hyvää joulumieltä ja kertoa läheisilleen ajattelevansa heitä. Terveiset kulkevat radioaalloilla ja erityisesti netin kautta maailman joka kolkkaan, kertoo ohjelman toimittaja Outi Ikonen Toivontuottajista. Kuulijat voivat toivoa kappaleita ja lähettää tervehdyksiään Jouluradion verkkosivujen kautta www.jouluradio.fi, sähköpostilla: jouluradio.toiveet@evl.fi  tai Jouluradion Facebook-fanisivun kautta.

 

 Uutta Jouluradiossa ovat myös kaksi nettiradiokanavaa, perinteisen www.jouluradio.fi:n rinnalla netissä soivat perheen pienimmille suunnattu Pikku jouluradio sekä kauneimpia ja suosituimpia jouluklassikkoja soittava Rakkaimmat joululaulut -nettiradio. Näitä kaikkia pääsee kuulemaan joko osoitteesta www.jouluradio.fi tai pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen jouluportaalin www.joulu.fi:n kautta.

– Jouluradiossa panostetaan tänä vuonna merkittävästi viestintään sosiaalisessa mediassa. Jouluradion Facebook-faniryhmään tuli viikossa 1600 jäsentä, vaikka radio ei ole vielä edes eetterissä, iloitsee toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne Toivontuottajista.

Jouluradiolle tehdään tänä vuonna myös iPhone-sovellus, jonka iPhonen käyttäjät voivat ladata iTunesin AppStoresta.

Jouluradio kuuluu Helsingissä seuraavilla analogisilla ja kaapelitaajuuksilla: Espoo 103,1 MHz, kaapeli 103,1 (Sonera) tai 100,5 MHz (Welho), Helsinki 102,4 MHz, kaapeli 102,4 (Sonera), 104,8 MHz (Elisa) tai 100,5 MHz (Welho), Vantaa 102,4 MHz tai 103,1 MHz, kaapeli 102,4 MHz (Sonera), 104,8 MHz (Elisa) tai 100,5 MHz (Welho).

Katso muun maan taajuudet: www.jouluradio.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.