null Metallilaulajan johdolla veisataan väkevä virsi Tuomiokirkon portailla

JP Leppäluoto esiintyy Tuomiokirkon portailla.

JP Leppäluoto esiintyy Tuomiokirkon portailla.

Metallilaulajan johdolla veisataan väkevä virsi Tuomiokirkon portailla

Metalliyhtye Charonin laulaja JP Leppäluoto on yksi solisteista reformaation merkkivuoden yhteislaulutilaisuudessa Tuomiokirkon portailla 31.10.

Mitä laulat portailla?
– Laulan virren 170 "Jumala ompi linnamme". Muut solistit ovat Jippu ja Jorma Elorinne. Marzi Nyman säestää.


Olet myös Harmaja-yhtyeen laulaja ja säveltäjä sekä musikaalinäyttelijä. Miten päädyit esiintymään reformaatioaiheiseen tilaisuuteen?
– Olen ennenkin lähtenyt kokeilemaan itselleni aika vieraita juttuja. Kun minua aikanaan kysyttiin Raskasta joulua -kiertueelle, se ei puhutellut aiheensa puolesta. Ainoastaan idean hulluus puhutteli. Mutta mukaanlähtö ei ole kaduttanut päivääkään. Tänäkin jouluna olen mukana 14 keikalla. Sitä kautta tuli myös kutsu Tuomiokirkon portaille.


Aiotko vetää kovaa ja korkealta?
– Olen baritoniukkeli, eli en vedä korkealta mutta kovaa kyllä.


Oletko ennen laulanut kirkon portailla?
– En, mutta sellainen yhteys musiikkiin löytyy, että ensimmäisen bändini kanssa otimme promokuvia Raahen kirkon portailla.


Raskasta joulua -kiertueen lisäksi teet omia joulukonsertteja, myös Helsingissä 22.12. Lähetyskirkossa. Kuinka metallisia nuo joulukonsertit ovat?
– Eivät ollenkaan, eroa Raskaaseen jouluun on kuin yöllä ja päivällä. Joulukonsertti on akustisempi ja maanläheisempi. Joitakin samoja lauluja on, mutta monia kappaleita on purettu aivan osiin ja tehty niistä oman kuuloisia.

Jaa tämä artikkeli: