null Juhani Rekola taipui epätoivoon ja toivoon

Juhani Rekolan elämää ja elämäntyötä pohditaan seminaarissa 5.11. Kuva: skannattu

Juhani Rekolan elämää ja elämäntyötä pohditaan seminaarissa 5.11. Kuva: skannattu

Juhani Rekola taipui epätoivoon ja toivoon

Suvelan kappelilla pohditaan Juhani Rekolan elämää ja elämäntyötä.

Pyhäinpäivänä 5.11. Suvelan kappelissa järjestetään koko päivän seminaari, joka käsittelee Juhani Rekolan (k. 1986) elämäntyötä. Rekolan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.

Juhani Rekola oli Tukholman suomalaisen seurakunnan pitkäaikainen pappi, vähäosaisten ystävä ja oivaltava esseisti.

Hän eli ja kirjoitti kosketusetäisyydellä mysteeriin ja menetykseen. Jo nuorena pappina hän esitteli itsensä pappiskollegalleen: "Juhani Rekola, kirkkomme epätoivo.”

Epätoivoon taipuvaisen Rekolan toivo rakentui sille, että vaikka toivottomuus ja tappio ovat totta, kuitenkin Jumala on.

Rekolan sukulaiset, työtoverit ja lukijat kokoontuvat pyhäinpäivänä Suvelan kappeliin muistelemaan Rekolan elämää ja opetuksia.

Seminaarin ohjelma alkaa pyhäinpäivän messulla kello 10 ja varsinainen seminaari alkaa lounaan jälkeen kello 12.15.

Rekolasta esseistinä keskustelevat muun muassa Antti Nylén ja Jaakko Heinimäki.

Toisena näkökulmana seminaarissa on rikkinäisten Rekola: Rekola oli työssään vähäosaisten ja marginaaliin sysättyjen pappi. Missä marginaalit ovat nyt ja mitä Rekolalle on annettavaa 2010-luvun syrjäytymiskeskusteluun? Rikkinäisten Rekolasta puhuvat muun muassa sairaalapappi Outi Ruohola ja kirjailija-terapeutti Katriina Järvinen.

Juhani Rekolan elämää ja ajattelua puolestaan avaavat kirjailija-toimittaja Heimo Hatakka, Juhani Rekolan poika Jukka Rekola sekä Juhanin Tukholman-työtoveri Paavo Lounela.

Seminaarin neljännessä näkökulmassa pohditaan, mitä annettavaa Rekolalla on kirkolle nyt ja tulevaisuudessa. Asiasta keskustelevat päätoimittaja Mari Teinilä, piispa Tapio Luoma ja kirjailija Torsti Lehtinen.

Seminaari päättyy noin klo 18.30. Tapahtumaan ovat tervetulleita sekä Rekolan vanhat että uudet ystävät.

Seminaari on maksullinen. Hinta on 10 e ja sisältää lounaan.

esseistipappi Juhani Rekolan (1916–1986) elämästä, ajattelusta ja esseistiikasta pyhäinpäivänä 5.11. kello 10–18.30 Suvelan kappelissa, Kirstintie 24.

Jaa tämä artikkeli: