null Jumala puhuu gospelmusiikin kautta

Puheenvuorot

Jumala puhuu gospelmusiikin kautta

Yhteyden saaminen Jumalaan tuntuu usein mahdottomalta: edessä on kuin seinä, jonka läpi ei voi kulkea. Taide voi onneksi auttaa meitä yhteyden saamisessa. Itselleni luonnollisin väylä tähän on laulaminen ja aivan erityisesti gospelmusiikin laulaminen.

Olen laulanut Gospel Helsinki -kuorossa vuoden ajan. Tuona aikana yhteyden tunteen kokeminen johonkin itseään suurempaan laulamisen kautta on selkeytynyt ja kirkastunut. Alussa saatoin jännittää omaa osaamistani ja keskittyä vain teknisiin seikkoihin. Nyt uskallan jo heittäytyä laulamiseen, aivan niin kuin uskoonkin pitää heittäytyä.

Viime viikonloppuna osallistuin Tukholmassa pidettyyn Stockholm Gospel Choir festival -tapahtumaan, joka huipentui Ruotsin kaikkien aikojen suurimpaan gospelmessuun. Meitä laulajia oli koolla yli 400 ja tunnelma oli ylitsevuotava: rento, riehakas ja samalla äärimmäisen hengellinen. Messussa sattui sellaistakin, että pappi unohti ensin lausua uskontunnustuksen. Sekin osaltaan kertonee siitä, että Ruotsissa jumalanpalveluselämä on epämuodollisempaa ja helpommin lähestyttävää kuin Suomessa.

Gospel-musiikki voisi Suomessakin toimia hienona väylänä jumalyhteyden luomiseksi monille, joilta tällainen yhteys vielä puuttuu, tai se tuntuu vaillinaiselta. Ruotsissa, jossa toimii aktiivinen gospelmusiikin yhdistys, on luontevasti saatu paljon nuoria kirkon piiriin tätä kautta.

Elina Mieho-Suonien, Iloinen laulaja vuodesta 2014

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.