null Jumalallinen hierarkia on siunaus

Jumalallinen hierarkia on siunaus

Jumalan säätämät miehen ja naisen erilaiset roolit ovat monen muun Raamatun totuuden kanssa aihe, jota ollaan hälyttävästi häivyttämässä

Nyt kumpikaan ei ole nurinpäin kääntyneissä tai edes päivän sanan ”tasa-arvoisissa” rooleissaan tyytyväinen. Kokemuksen kuva 1 vuosien takaa: Onnea hehkuva, nuori uskova aviopari, jonka vaimo kertoi, että oli ihanan vapauttavaa, kun sai jättää vastuun isommista suunnitelmista miehelleen, ja nauroi, että oppi hellästi kunnioittamaan miestään, jopa kun tämä teki jonkin asian ihan väärin! Miehen liikuttavasta miehisyydestä ja rakkaudesta vaimoonsa (Ef. 5:33) ei taas ollut epäilystäkään heitä katsellessa. Roolit olivat kohdallaan.

Kuva 2: Vanha mies ja nainen junassa katselevat kylki kyljessä sanomalehteä. Mies selittää ylpeän asiantuntevasti vaimolleen jotain uutista ja vaimo mieheensä ihailevia katseita luoden iloisena osallistuu yhteiseen ajanviettoon. Roolit kohdallaan.

Tasa-arvon sijasta pitäisi kristittyjen siirtyä puhumaan jumalallisen hierarkian siunauksista, niin myös NMKY:n avioliittotyön vastuunkantajat. On syytä pohtia, mitä esimerkiksi oikea hallitseminen ja alamaisuus ovat.

Saduissa ja Vanhassa testamentissa hyvä kuningas teki kaikkensa alamaistensa hyvinvoinnin eteen. Alamaiset taas sydämestään palvelivat häntä ja pysyivät hänelle uskollisina. Samalla heillä oli helpotuksenaan vähemmän vastuuta. Jumalallista hierarkiaa.

Kaisa Tuuli Lawson, kirjailija

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.