Juustokakkua juhliin

Juustokakkua juhliin

”Juustokakut säilyvät hyvin. Olenkin sitä mieltä, että ne ovat parhaimmillaan vasta kun maut ovat ehtineet kehittyä noin päivän. Juustokakku on syytä tarjota hyvin jäähtyneenä.”

Keväisen juhlakauden lähestyessä moni miettii, mitä vieraille tarjota. Hannah Milesin Juustokakut-kirja sisältää 60 erilaista ehdotusta kahvin kanssa nautittavaksi makeaksi herkuksi. Mukana on alkuperäisiä, tuhteja reseptejä täysrasvaisine juustoineen ja voilla rikastettuine murupohjineen mutta myös kevennysohjeita perinteisiin ohjeisiin.

New Yorkin juustokakku on klassikko. Gourmet-herkutteluun suositellaan vaikka ruusuista kardemummajuustokakkua. Japanilainen kirsikkajuustokakku saa koristeekseen suklaisen kirsikkapuun oksan kukkineen. Raikkaat, kerroksittaiset marjasundae-juustokakut voi tarjoilla pienistä laseista. Toffee-pekaanipähkinäjuustokakku on täysin gluteeniton.

Kirjan alussa annetaan tietoa juustokakkujen valmistuksen periaatteista. Tiesitkö, että juustokakku kannattaa paistaa matalalla lämmöllä ja jäähdyttää hitaasti? Kuumuus ja nopeat lämpötilan vaihtelut saavat pinnan halkeilemaan.

Pälvi Ahoinpelto
Hannah Miles: Juustokakut. 60 suussa sulavaa leivonnaista.
Valokuvat Steve Painter. Suomentanut Tuija Tuomaala. Gummerus 2014.

Jaa tämä artikkeli: