null Kaikki kristityt yhteiseen toimintaan!

Puheenvuorot

Kaikki kristityt yhteiseen toimintaan!

Helsingissä on useita kymmeniä, ehkä satojakin, eri seurakuntia, kirkkokuntia ja hengellisiä yhteisöjä. Ei ole ihme, jos uskonasioille vieras henkilö ihmettelee ja kyselee vakavissaan, mikä mahtaa olla se oikea uskonsuunta.

Kristittyjen yhteys tuskin onnistuu koskaan täydellisesti vajavaisten ihmisten kesken. Kyllä kaikille eri hengellisille yhteisöille silti työtä riittää. Jeesuksen ylimmäispapillisen rukouksen merkittävä osio silti sisälsi ajatuksen, että he yhtä olisivat. Kun pyrkimykset yhteyden syntymiseksi ovat epäonnistuneet, on syytä miettiä, olisiko se mahdollista edes jossain määrin.

Löytyykö mitään sellaista yhteistä näkemystä, josta eri suuntien uskovat eivät onnistuisi rakentamaan riidan ja eripuran aihetta?

Kyllä löytyy. Sellainen voisi olla Raamatun merkityksen korostaminen. On vaikea ajatella, että aidosti ja henkilökohtaisesti Jumalaan ja Hänen Poikaansa Jeesukseen uskova kristitty ei näkisi tärkeänä ja jopa välttämättömänä edistää raamattutietouden levittämistä.

Hyvänä ja toimivana käytännön esimerkkinä asiasta kertoo maailmanlaajuisen Gideon-järjestön toiminta. Monista hengellisen elämän yksityiskohdista eri tavalla ajattelevat kristityt kahdessasadassa maassa ovat voineet olla yhtä mieltä siitä, että Raamattu on niin tärkeä kirja, että sitä kannattaa jakaa ilmaiseksi mahdollisimman monille.

Sen seurauksena reilun sadan vuoden aikana järjestöön kuuluvat 200 000 kristittyä ovat 99:llä eri kielellä jakaneet noin kaksi miljardia Raamattua tai sen osaa eri kohteisiin.

Olisiko mahdollista eri kirkkokuntien yhdessä järjestää erilaisia raamattutilaisuuksia, joissa puhuttaisiin vain Raamatun merkityksestä ja sen lukemisen ja levittämisen tärkeydestä? Aiheeseen sopivaa hyvää ja monipuolista musiikkia löytyy helposti tilaisuuksiin. Opilliset näkemyserot voitaisiin jättää sovinnolla syvällisempiin teologisiin pohdintoihin.

Juhani Happonen
opettaja-toimittaja
Kuopio

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.