null Kallion uurnaholviin haudatut saavat viimein muistolaatat

Viimeinen lepo. Tällä hetkellä uurnaholvin lokerikkoihin mahtuu 2 500 tuhkauurnaa.

Viimeinen lepo. Tällä hetkellä uurnaholvin lokerikkoihin mahtuu 2 500 tuhkauurnaa.

Kallion uurnaholviin haudatut saavat viimein muistolaatat

Kallion kirkon uurnaholviin haudatuista vainajista 32:lla ei ole vielä muistolaattaa kirkon seinällä, koska käytössä olevat laattapaikat ovat olleet täynnä. Omaiset ovat johtuneet odottamaan ratkaisua pisimmillään viime vuoden alusta.

Viime viikolla Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi viimein suunnitelman uusien laattojen rakentamisesta. Myös museovirasto ja kirkkohallitus ovat hyväksyneet suunnitelman.

Käytössä olleet vuolukiviset muistolaatat korvataan himmeäpintaisilla messinkilaatoilla. Laatat tulevat kirkkosalin molemmin puolin niin, että nimiä varten sijoitettaviin tauluihin saadaan mahtumaan noin 1 600 nimilaattaa.

Nimitaulustot ja vainajien muistopaikat sijoitetaan kirkkosalin sivulaivojen seinille. Ne tulevat sijaitsemaan lähellä pääsisäänkäyntiä, jolloin muistopaikoilla voi vierailla hillitysti myös kirkkosalin muiden tilaisuuksien aikana. Alueelta poistetaan muutama penkkirivi ja yhdet penkit käännetään katsomaan kohti nimitauluseinämiä.

Vanhat laatat uudistetaan ja pitkään tilauksessa olleet laatat hankitaan ja asennetaan seurakuntayhtymän kustannuksella. Omaisille ilmoitetaan muutostöistä kirjeitse. Uusiminen tulee maksamaan noin 60 000 euroa.

Kirkon pääsisäänkäynnin alle suunnitellaan uutta uurnaholvia, jonka seinille olisi mahdollista saada jopa 4 000 muistolaattaa. Asia tulee seurakuntayhtymän päätettäväksi syksyllä.

Jaa tämä artikkeli: