Kalsareita lahjoitettiin kodittomille Narinkkatorilla
Diakoni Minna Valkiainen vastaanotti keskiviikkona kalsarikeräyksen lahjoitettua vaatetavaraa. Rullakko oli jo iltapäivällä lähes täysi.

Diakoni Minna Valkiainen vastaanotti keskiviikkona kalsarikeräyksen lahjoitettua vaatetavaraa. Rullakko oli jo iltapäivällä lähes täysi.

Kalsareita lahjoitettiin kodittomille Narinkkatorilla

Kalsarikeräykseen asunnottomien hyväksi virtasi alusvaatteita keskiviikkona.

Teksti: Sirpa Patronen
Kuva: Pekko Vasantola

Helsingin seurakuntien järjestämään keräykseen lahjoitettiin uusia, käyttämättömiä alusvaatteita, alushousuja, pitkiä kalsareita, aluspaitoja, kerrastoja, sukkia, myös pipoja ja lapasia Narinkkatorilla. Diakoniatyöntekijöiden kojuun tuotiin tavaraa keskiviikkona 29. lokakuuta kello iltaseitsemään asti.

– On ollut sykähdyttävää nähdä, miten auliisti ihmiset ovat halunneet auttaa. Alusvaatteiden tarpeen ymmärtää meistä jokainen, ja kirkon diakoniatyön kautta apu menee varmasti perille. Aito lähimmäisenrakkaus ja auttamisen ilo eivät todellakaan ole kadonneet tästä kaupungista. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille, sanoo Helsingin seurakuntien tapahtumakoordinaattori Kristiina Vähäkangas kiitollisin mielin.

Iltapäivään mennessä keräykseen oli tullut kokonainen rullakollinen vaatetavaraa. Myös keräyksen varapaikkaan eli Kampin kappeliin oli tuotu alusvaatteita alkuviikosta. Perjantaihin asti uusia, käyttämättömiä alusvaatteita otetaan vielä vastaan Kampin kappelilla Narinkkatorilla, jos keskiviikkona ei ehtinyt mukaan.

Uusien, käyttämättömien alusvaatteiden keräys järjestettiin seurakuntavaalien ennakkoäänestysviikolla, jolloin Narinkkatorilla ennakkoäänestyspaikan yhteydessä oli Hyvän tekemisen tori, josta alusvaatekeräys on yksi osa.

– Idea "kalsarikeräyksestä" on lähtöisin seurakuntien diakoniatyöntekijöiltä, jotka ovat huomanneet asunnottomilla olevan pulaa erityisesti vaihtoalusvaatteista. Vaikka he pääsisivätkin pesemään vaatteitaan jossakin, monesti heillä ei ole ollut vaihtaa mitään puhdasta ylle edes vaatteiden pesun ajaksi, kertoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpää Herttoniemen seurakunnasta. Esimerkiksi Hermannin diakoniatalossa päivätuvan aukioloaikoina on ollut mahdollista pestä vaatteitaan.

Nyt tilanne koheni huomattavasti keräyksen saaman suosion ja lahjoitusten myötä. Keräyksen kautta saadut lahjoitukset jaetaan asunnottomille Myllypuron kirkolla kerran kuukaudessa järjestettävinä asunnottomien öinä perjantaina 14.11. ja 12.12. Kirkolla asunnottomat saavat ruokaa, mahdollisuuden saunomiseen ja yöpymiseen.

 

Jaa tämä artikkeli: