null Kampanja ei ole heikentänyt kannatusta

Kampanja ei ole heikentänyt kannatusta

Kirkon Ulkomaanavun osallistuminen Alkuperä merkkaa -kampanjaan on herättänyt kirkon piirissä kiivastakin keskustelua. Ulkomaan-avun tukemiseen vaikutukset ovat olleet toistaiseksi vähäisiä.

– Kaksikymmentä tukijaamme on lopettanut tuen viitaten kampanjaan. En tiedä tarkkaan, kuinka paljon uusia tukijoita on tullut, mutta pelkästään minulle uusia tukilupauksia on tullut kymmeniä. Tietenkin olemme pahoillamme jokaisesta tuen lopettajasta, koska moni on tehnyt päätöksen väärän tiedon varassa, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen sanoo.

– Kyse on toistaiseksi vain yksittäisistä ihmisistä. Jotkut seurakuntien luottamushenkilöt ovat kertoneet pahoittaneensa mielensä kampanjasta. Toivon, että he voittavat mielipahansa ja ajattelevat yhteistä tehtävää. Avun evääminen merkitsisi ihmishenkien menettämistä.

Ulkomaanapu on saanut kriittistä palautetta osallistumisestaan Israelin siirtokunnista tulevien tuotteiden oikeita alkuperämerkintöjä vaativaan Alkuperä merkkaa -kampanjaan. Pentikäisen mukaan Ulkomaanavusta on levitetty tarkoitushakuisesti väärää tietoa.

– Uskomme kirkon enemmistön uskovan myös palestiinalaisten ihmisoikeuksien toteutumisen tärkeyteen. Haluan kuitenkin korostaa, että Ulkomaanapu ei tule olemaan mukana sellaisessa, jolla pyritään vahingoittamaan Israelin valtiota tai edistämään juutalaisvastaisuutta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.