null Kampanja kuohuttaa

Kampanja kuohuttaa

Kirkon Ulkomaanavulla on meneillään kampanja, jossa kiinnitetään kuluttajien huomio Israelin siirtokunta-alueella tuotettuihin tuotteisiin. Alkuperä merkkaa -kampanja on suututtanut European Coalition for Israel -järjestön, joka on kristillisten Israel-järjestöjen yhteenliittymä. Vaikuttamistyön johtajan Aaro Rytkösen mukaan suuri osa palautteesta on ollut hyvin uhkaavaa. Järjestö kiistää syyllistyneensä uhkailuun.

Vieläkö uhkailua esiintyy, Aaro Rytkönen?

– Uhkailua on monentasoista. Suurin osa siitä liittyy taloudellisen tuen menettämiseen. Sitten on Jumalan vihalla uhkailua, jota on tullut hyvin paljon.

Missä määrin Ulkomaanavun työ synnyttää vastakkainasetteluja sen ja muiden tahojen kanssa?

– Konflikteja syntyy, kun ihmiset vaativat oikeuksiaan. Järjestöt, jotka nostavat kansalaisten oikeuksia esiin, joutuvat usein tarkan seurannan kohteeksi.

– Toimintamaissamme meidän on tuettava oikeudenomistajien lisäksi myös päättäjiä, jotta he voivat vastata ihmisten oikeuksien toteutumisesta. Pelkkä asioiden esiin nostaminen ei ole tarpeeksi, vaan meidän on myös toimittava oikeuksien toteutumisen hyväksi.

Haittaako voimakas sitoutuminen yhteen osapuoleen yhteistyötä jatkossa?

– Tässä Israel-Palestiina-kysymyksessä on nostettu esiin se, että olisimme yksisilmäisiä. Näin ei ole. Olemme tehneet alueella pitkään kehitysyhteistyötä ja vaikuttamistyötä sekä välittäneet humanitaarista apua. Tiedämme, kuinka paljon sekä israelilaiset että palestiinalaiset ovat kärsineet.

– Meillä on kontakteja israelilaisiin, jotka haluavat tilanteen muuttuvan. Teemme työtä sekä palestiinalaisten että israelilaisten kanssa alueen ihmisoikeuksien toteutumiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.