null Kampin kappeli sai palkintoja

Palkittu. Kampin kappeli tarjoaa hiljentymispaikan keskellä vilkkainta liikekeskusta.

Palkittu. Kampin kappeli tarjoaa hiljentymispaikan keskellä vilkkainta liikekeskusta.

Kampin kappeli sai palkintoja

Helsingin rakennuslautakunta on myöntänyt Rakentamisen Ruusun kunniamaininnan Kampin kappelille. Rakennuslautakunnan mukaan Kampin kappeli on kaupunkikuvallisesti viimeinen palanen, joka puuttui viime vuosikymmenen tärkeimmästä Helsingin keskustan kehittämishankeesta.

Palkinnon perusteissa todetaan, että puinen kappeli on kokonaistaideteos, jonka rakenteellisesti vaativa puurunko on tehty muotoon työstetystä liimapuukehästä ja vaakasuuntainen julkisivuverhous taivutetuista kuusirimoista. Kappelia rakennettaessa sääsuojaukseen kiinnitettiin kiitettävästi huomiota ja kappeli rakennettiin kokonaan sääsuojan alla.

Kappelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto K2S Oy:n arkkitehti Mikko Summanen . Puurakenteiden toteutuksen onnistumiseen on vaikuttanut keskeisesti kohteen pääurakoitsija Pakrak Oy:n vastaava mestari Nikolaus Tolpo .

Kristillinen Medialiitto myönsi Vuoden 2012 kristillinen mediateko -palkinnon Kampin kappelille ja siihen liittyvälle ajattelulle viime viikolla. Kappelissa yhdistyvät vähäeleinen kristillinen viesti ja samalla siihen erottamattomasti liittyvä sosiaalinen auttaminen.

– Tämä kappeli on media. Tätä ei voi ohittaa näkemättä. Yhtä hyvin työmatkoillaan kiirehtivät, kauppakeskuksessa asioivat kuin yhteiskunnan reuna-alueille ajautuneet näkevät tämän taideteoksen. Onhan tämä yksi World Design Capital 2012 -vuoden kärkihankkeista, totesi palkinnon luovuttanut Suomen Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikka palkinnonjakotilaisuudessa.

Kristillinen Medialiitto jakaa vuosittain mediateko-palkinnon. Viime vuonna liitto antoi palkinnon kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäselle Homoillan jälkeen syntyneen keskustelun herättämisestä. Vuoden 2009 palkinto meni Sleyn Maata Näkyvissä -festarille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.