null Kampin kappelissa yli 250 000 kävijää

Kampin kappelissa yli 250 000 kävijää

Kampin kappeliin tutustui kesäkuun 2012 alusta vuoden loppuun mennessä 252 836 kävijää. Vierailijamäärä on vilkkaimpina kuukausina noussut 9 000 kävijään viikossa.

Ensimmäisen runsaan puolen vuoden aikana Kampin kappelista on haettu runsaasti myös keskustelukumppanuutta. Kappelissa tavattavat seurakunnan ja sosiaaliviraston työntekijät ovat kirjanneet lähes 750 erilaisiin toimenpiteisiin johtanutta keskustelua. Muita keskusteluja ei ole tilastoitu.

– Täällä käy paljon ihmisiä, joilla elämä pettää, jotka joku jättää, joilta työt loppuvat. Heille on tärkeää, että on paikka, jossa joku on myötätuntoinen ja uskaltaa kohdata heidän kriisinsä aikuisena ja ammattilaisena, sanoo Kampin kappelin toiminnanjohtaja Tarja Jalli .

Helsingin kaupungin sosiaaliviraston tekemän arvioinnin mukaan työntekijöiden kanssa keskustelleista runsas 90 prosenttia on kokenut hyötyneensä keskustelusta erittäin tai melko paljon. Keskusteluapua hakeneista yli 42 prosenttia on ollut miehiä.

Kirkon työntekijät pitivät hyödyllisenä yhteistyötä sosiaaliviraston kanssa. Monet ovat halunneet sosiaalityöntekijän kanssa keskusteltuaan vielä keskustella kirkon työntekijän kanssa – ja päinvastoin.

Yksinäisyys, elämän kriisit ja itsetuhoiset ajatukset ovat olleet keskustelujen yleisiä teemoja. Oma tai läheisen fyysinen tai psyykkinen sairaus ovat olleet lähes päivittäisiä keskustelunaiheita.

Kampin kappelissa järjestettiin viime vuonna useita tapahtumia, kuten Taiteiden yö, Asunnottomien yö, Kehitysvammaisten kulttuuripäivät, Lasten ja kasteen päivä sekä Vihkipäivä. Lisäksi kappelissa järjestetään säännöllisesti ilta- ja aamuhartauksia.

Helsingin seurakunnat rakensivat Kampin kappelin kaupungin aloitteesta, ja se on ollut auki kesäkuun 2012 alusta lähtien. Kappelin toiminnasta vastaavat kumppanuusperiaatteella Kirkko Helsingissä ja Helsingin kaupungin sosiaalivirasto. Kappeli oli mukana Helsinki 2012 -design-pääkaupunkiohjelmassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.