null Kansanedustajat saivat Raamattuja

Tyytyväinen. Puhemies Eero Heinäluoma vastaanotti nimikoidun Raamatun.

Tyytyväinen. Puhemies Eero Heinäluoma vastaanotti nimikoidun Raamatun.

Kansanedustajat saivat Raamattuja

Suomen Pipliaseura jakoi viime viikolla kaikille eduskuntaryhmille omat nimikoidut Raamatut. Raamatut ilmestyvät myös liki jokaisen kansanedustajan pöydälle lähiaikoina.

– Vain muutama kansanedustaja sanoi, ettei tarvitse omaa Raamattua, sillä ”heillä on jo niin monta”, Pipliaseuran pääsihteeri Markku Kotila kertoo.

Kotila sanoo, että seuran tehtävä on viedä Raamattu kaikille, joilla sitä ei ole.

Lahjoitusta vastaanottamassa ollut eduskunnan toinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti vähän hämmästelikin tempausta juuri siksi, että Suomessa ihmiset saavat kirjan muutenkin, rippikoulussa ja vihkimisen yhteydessä.

– Suomessa tehtävämme on lähinnä olla herättämässä keskustelua, Kotila perusteli 200-vuotisjuhliaan viettävän Pipliaseuran tempausta.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma otti lahjoituksen vastaan tyytyväisenä.

– Oma suhteeni Raamattuun on perua jo lapsuusajoilta. Usein koulusta kotiin päästyäni luin Vanhaa testamenttia, nimittäin sen seikkailukertomuksia. Uusi testamentti ja sen merkitys on auennut minulle hieman myöhemmin.

Heinäluoma kertoo myös tarkoituksella siteeraavansa Raamattua aina valtiopäivien avajaispuheessaan.

– Sillä on oma merkityksensä suomalaisen moraalin ja arvopohjan rakentajana, Heinäluoma yhtyy Kotilan tervehdyspuheen teeseihin.

Raamattuusitaatteja on mahdollisuus kuulla nyt yhä useamman kansanedustajan suusta, vaikka Joutsenlahti arveleekin puolueensa puheenjohtajan Timo Soinin pitävän siinä jatkossakin ykkössijan.

– Ja tietysti Teuvo Hakkarainen helluntailaistaustoineen on vahva ehdokas kakkossiteeraajaksi, rovasti ja kansanedustaja Joutsenlahti arvelee.

Eero Heinäluoma kiirehtii avaamaan budjetin ensimmäistä lähetekeskustelua Turun piispaa Jakob Tengströmiä esittävän maalauksen eteen.

– Tengström on itsekin ollut eduskunnassa pappissäädyn puhemies. Ja Pipliaseuran aloitteellinen perustaja. Mahtaa hän nyt olla tyytyväinen, Heinäluoma myhäilee uutuuttaan kiiltävän Raamattunsa kanssa saliin päin lähtiessään.

Jaa tämä artikkeli: