null Kansanedustajienkin pitää luopua jostain

Puheenvuorot

Kansanedustajienkin pitää luopua jostain

Kerettiläinen (Kirkko ja kaupunki 23.9.) suututti, kun kolumnin loppupuolella Isä Jumalankin sanottiin olleen nykyisen hallituksemme puolella kun järjesti kaatosateen hallituksen vastaisen mielenosoituksen ajaksi. Olen lukenut historiasta miten kirkko ennen vanhaan oli oikeiston puolella työväestöä vastaan muun muassa siunaamalla aseet kansalaissodan valkoisten lähtiessä sotaan.

Nykyisin olen kokenut kirkon olevan oikeudenmukainen ja köyhiä ja syrjäytyneitä auttava. Siksi tämä Kerettiläisen kirjoitus suututti. Päätoimittaja Seppo Simola on mielestäni humaani ja oikeudenmukaisesti ajatteleva ihminen. Sanoin kuin Ville Rannan piirrokset osuvat asian ytimeen.

Kun hallitus nyt haluaa niin kovasti heikentää tavallisten ihmisten arkea, voisi heille ehdottaa seuraavaa heitä itseäänkin koskevaa: Kesäloma saman pituiseksi kuin muillakin työtätekevillä, ei kuukausia kestävää poisoloa eduskunnasta. Joulunpyhät vapaaksi. Ei mitään kahden viikon joululomaa kuten nykyisin. Ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi myös heiltä. Pois kaikki avustajat ja valtiosihteerit. Ei niitä ennenkään ollut kansanedustajilla. Pois ilmaiset taksimatkat, julkisilla töihin. Läsnäolovelvollisuus työaikana. Olen monta kertaa ollut paikan päällä tai seurannut eduskunnan istuntoja televisiosta. Ensin edustajat tulevat ja ilmoittavat itsensä paikallaolijoiksi. Hetken päästä salissa on kuitenkin vain kourallinen edustajia paikalla. Missä tavallisessa työpaikassa se kävisi päinsä?

Pirjo Suhonen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.